U Borussiji su svjesni da neće moći još dugo zadržati sjajnog Engleza

Sancho na meti velikana

U Borussiji su svjesni da neće moći još dugo zadržati sjajnog Engleza

Mladi engleski fudbaler Jadon Sancho igra sjajno u dresu Borussije Dortmund. On je na Westfalen stigao prije dvije godine iz Manchester Cityja i ispostavilo se da je Borussija napravila odličan posao, a Građani ostali bez velikog talenta.

Ipak, jasno je da njemački tim neće moći još dugo zadržati mladog ofanzivca čija se vrijednog procjenjuje na 100+ miliona eura i kome se odavno predviđa transfer u neki od najvećih evropskih klubova. Navodno bi po njega jako brzo mogao krenuti i Manchester United...

Da sjajnog Sancha neće moći zadržati svjesni su i u Borussiji, a o tome je sada govorio Michael Zorc, sportski direktor "Milionera".

"Još nismo donijeli odluku, ali ne treba biti vidovit da bi se znalo da ga nećemo zadržati narednih pet godina. Sancho je nevjerovatno napredovao u Borussiji, sumnjam da bi se tako razvio da je ostao u Engleskoj", izjavio je Zorc.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sancho je i u novoj sezoni nastavio sa sjajnim igrama, pa je tako u devet nastupa za Borussiju postigao četiri gola i upisao šest asistencija. Iako mu je tek 19 godina već je odigrao osam utakmica za reprezentaciju Engleske, a postigao je i dva gola.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti