Skromna posjeta u susretima Kupa BiH

Najviše navijača jučer na Grbavici, Pecara ne zaostaje mnogo

Širom Bosne i Hercegovine jučer su igrane utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine a posjeta je, kao što se očekivalo, bila nešto slabija.

Mnogo je razloga za takav scenario, a prije svega leže u činjenicama da je jučer bio radni dan, u večernjem terminu je padala kiša, a većina ekipa koje inače imaju dobru podršku kući igrale su na strani.

Tako je jučerašnjih osam utakmica s tribina pratilo ukupno šest hiljada i 500 gledalaca što u prosjeku dođe po 812 gledatelja na jednom susretu. Tako kažu zvanični podaci Nogometnog saveza BiH.

Najviše gledatelja prisustvovalo je susretu između Željezničara i Mladosti, njih 2,600. Dalje slijedi susret u Širokom Brijegu gdje je gosovalo Sarajevo, a meču je prisustvovalo 2,200 gledatelja.

Ostale utakmice bile su daleko manje posjećene, a na samom dnu su mečevi Ljubić - GOŠK i Olimpik - TOŠK. Tim susretima prisustvovalo je po 150 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sljedeća faza takmičenja je četvrtfinale koje će nam sigurni smo donijeti mnogo veća uzbuđenja, ali i mnogo više gledatelja na tribinama obzirom da će u toj fazi ulog biti mnogo veći.

Četvrtfinalne utakmice i sama završnica Kupa BiH na rasporedu su u drugom dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.