Šta je delegat meča na Pecari napisao u skraćenom izvještaju?

Bilo je veoma uzbudljivo

Šta je delegat meča na Pecari napisao u skraćenom izvještaju?

Samir Mlaćo

Sasvim očekivano, uzbuđenja na meču Širokog Brijega i Sarajeva nije nedostajalo.

Široki Brijeg je vodio 1:0, ali onda preokret gostiju koji je šokirao Pecaru. Meč je tada i prekinut, te domaće očekuje žestoka kazna Saveza, a kada su se nogometaši vratili na teren domaći dolaze do dva pogotka i pobjede.

Sigurno će se o ovom susretu mnogo pričati u narednom periodu.

"Organizacija utakmice loša, sa propustima. Klub domaćin nije osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice (ponašanje navijača,ubacivanje predmeta u teren, baklje i dr.) Održan brifing na vrijeme, sa svim službama i službenim licima. Službeni predstavnici klubova, sukladno propozicijama natjecanja,dostavili popise sa jasno naznačenim igračima do 21 godine, igračima stranim državljanima te igračima na posudbi.Izvršen pregled sportskih iskaznica i licenci kao i identifikacija igrača bez primjedbi. Na terenu,za vrijeme igre bilo je incidenata(u 76 minuti došlo do prekida utakmice o čemu više u izvješću).Ponašanje gledatelja na današnjoj utakmici u više navrata bilo je nesportsko od strane kluba domaćina i gosta(pirotehnika, neprimjereno navijanje). Doček i ispraćaj gostiju i službenih lica fer i korektan. Na današnjoj utakmici ispred komiteta za sigurnost prisutan gospodin Galić Dobroslav", stoji u zapažanju delegata Martinović Lazara iz Čapljine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U izvještaju se navodi da je pomoćni trener FK Sarajevo Dževad Šarić isključen zbog nasilnog ponašanja, odnosno udaranja protivničkog igrča nogom u predjelu natkoljenice u prekidu igre.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lintus
Hebibovicu klanjas li jos
9 15
mirza24
Sve dobro napisano osim docek i ispracaj gostiju fer i korektan ehhh to nema u listici kamenjarskoj to su zadnji divljaci u Evropi
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi