U ponedjeljak sjednica Disciplinske komisije, kakva kazna slijedi za NK Široki Brijeg?

NSBiH će se očitovati o kazni

U ponedjeljak sjednica Disciplinske komisije, kakva kazna slijedi za NK Široki Brijeg?

M. Šljivak

Disciplinska komisija NSBiH zakazala je sjednicu za ponedjeljak, a jedna od glavnih tema bit će dešavanja na sinoćnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva.

Meč na Pecari donio je scene koje niko ne želi gledati na stadionima. Susret je čak bio i prekinut nakon što su navijači domaćeg tima bakljama gađali fudbalere Sarajeva, a pogođen je igrač gostiju Anel Hebibović.

Utakmica je na kraju ipak nastavljena i završena je pobjedom domaćeg tima od 3:2, no uz gorak okus svih koji su gledali dešavanja na terenu, a s Pecare je ponovo poslata ružna poruka.

Delegat meča je u izvještaju napisao kako je organizacija meča imala previše propusta i da domaćin nije osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice.

S obzirom na to da ovo nije prvi put da se na Pecari dešavaju slični incidenti, SportSport.ba neslubženo saznaje da ekipi Širokog slijedi rekordna kazna.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Šta znači ta 'rekordna' kazna nismo uspjeli saznati, ali sigurno je da će Širokobriježani biti žestoko sankcionisani u ovom slučaju.

Svakako da je i vrijeme da u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine konačno stanu u kraj ovakvim dešavanjima na bh. stadiona, a Pecara samo treba biti početak ozbiljnog rada u suzbijanu nemilih scena sa fudbalskih terena u BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Ubij Balije niko ne spominje? Skandirano vise puta.. realna kazna je 5 utakmica bez publike i 50 000 KM..sve ispod je podsticanje nogometnog saveza da prave jos vece nerede
14 4
ratip irats
E moji novinari, cuj rekordna kazna!! Kazna ce biti mala, a onda ce se i ta mala kazna smanjiti. Pa znate kakav je savez. Vece ce kazne dobiti igraci Sarajeva sto su objavljivali po instagramu i sl.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti