Zvanično saopštenje

Zbog dešavanja Pecari: FK Sarajevo poslao dopise NFSBiH, FIFA-i, UEFA-i, MUP-u...

Bura nakon utakmice osmine finala Kupa BiH na Pecari se ne stišava. Široki je prošao dalje zahvaljujući pobjedi nad Sarajevom od 3:2, ali je rezultat ostao u sjeni nemilih scena koje su viđene na stadionu u Širokom Brijegu.

Meč je nakratko bio i prekinut jer je gostujući fudbaler Anel Hebibović pogođen sa tribine, dok je burno bilo i na terenu.

Ubrzo su uslijedila saopštenja FK Sarajevo, NFSBiH i još nekoliko organizacija, da bi se danas oglasio i Široki.

Sada su iz FK Sarajevo objavili da je klub zbog fizičkog i verbalnog napada na igrače i stručni štab na Pecari posalo dopise NFSBiH, FIFA-i, UEFA-i, FARE Newtorku, Ministarstvu unutrašnjih poslova BiH i Instituciji Ombudsmena za ljudska prava BiH. Inače, bordo klub je jučer najavio pokretanje pravnih postupaka, a poslani dopisi bi trebali za rezultat imati takav razvoj situacije.

FK Sarajevo je objavio i kopiju dokumenta koji je poslan pomenutim institucijama:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.