FK Sarajevo: Apel organima pravde Bosne i Hercegovine

10 godina od smrti Vedrana Puljića

FK Sarajevo: Apel organima pravde Bosne i Hercegovine

Danas je 10. godišnjica tragične smrti navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića, za koju još uvijek niko nije odgovarao.

Vedran Puljić je prije tačno 10 godina ubijen u blizini stadiona Pecara, uoči utakmice NK Široki Brijeg - FK Sarajevo.

Danas se i klub sa Koševa prisjetio tragično nastradalog navijača, a tim povodom je izdano i zvanično saopštenje:

Saopštenje FK Sarajevo prenosimo u cjelosti:

"Danas se navršava tačno deset godina od ubistva Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo koji je izgubio život u masovnim neredima uoči utakmice protiv NK Široki Brijeg u neposrednoj blizini stadiona Pecara.

Kobnog 4. oktobra 2009., Vedran je usmrćen hicem iz vatrenog oružja, što je utvrđeno naknadnom obdukcijom. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Oliver Knezović iz Širokog Brijega, koji se sam predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana pobjegao iz pritvora.

Knezović je lišen slobode u Hrvatskoj, a 2017. godine izmijenjena je optužnica prema kojoj se on više nije teretio za ubistvo, nego za pokušaj ubistva i opasnu radnju s obzirom na to da je pucao ne ciljajući nikoga pojedinačno, ali pristajući lišiti života barem jednog navijača.

Ni nakon deset godina istina nije izašla na vidjelo. Krivci za izbijanje nereda i Vedranovu smrt još nisu sankcionisani. Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajevo.

Kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se njegovim rješavanjem dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem.

Udruženje navijača FK Sarajevo (UNFKS) je pozvalo sve navijače i građane da danas u 17:00 sati dođu na parking ispred gradskog groblja "Bare", odakle će se uputiti na mjesto Vedranovog počinka i zajedno mu odati počast. Pozvali su i sve državne institucije da konačno počnu raditi svoj posao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijačima će se u 17:00 sati pridružiti uposlenici Fudbalskog kluba Sarajevo, polaznici Omladinskog pogona FK Sarajevo, te prvotimci koji se trenutno nalaze u glavnom gradu BiH.

Vedran Puljić 04.10.2009. - 04.10.2019."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi