Zidane je imao dosta pohvala na račun Valverdea

Trener Reala je zadovoljan sa napretkom i zalaganjem mladog igrača

Zidanea je danas najviše oduševio igrač koji se nije upisao u listu strijelaca

S. Pašalić, foto: EPA

Real Madrid je na Santiago Bernabeuu savladao Granadu sa 4:2.

Kraljevski klub je do pete pobjede u La Ligi ove sezone stigao golovima Benzeme, Hazarda, Modrića i Rodrigueza i zadržao se na vrhu tabele.

Eden Hazard je postigao svoj prvi gol u dresu Reala, a Luka Modrić je postigao fenomenalan gol, ali je Zinedine Zidane bio oduševljen sa igrom igrača koji se danas nije upisao u listu strijelaca.

Mladi Federico Valverde je krenuo od prve minute i igrao do kraja, a Zidane nije škrtario sa pohvalama na njegov račun nakon meča.

"Valverde je danas bio sjajan i jako sam zadovoljan zbog njega. Posvećen je poboljšanju i to pokazuje na treningu i sada u utakmicama.", rekao je Zidane.

"Igrao je važnu ulogu u ovoj utakmici. Drugi gol Hazarda svodio se na njegov posao da dođe do lopte.", dodao je trener Reala.

Valverde je također bio sretan sa svojom igrom danas, ali i sa napretkom uopšte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da biste bili pobjednik, morate savladati prepreke u nogometu. Znam to i to me motivira u onome što pokušavam raditi u Real Madridu.

"Jako sam sretan ovdje. Trudim se trenirati i raditi koliko god mogu. Trener pokazuje da vjeruje u mene i to mi daje samopouzdanje.", rekao je 21-godišnji igrač Reala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.