Šest golova u Madridu, proradio Eden Hazard, majstorija Luke Modrića

Sigurna pobjeda Zidaneovih izabranika

Šest golova u Madridu, proradio Eden Hazard, majstorija Luke Modrića

Edmir Škorić

U derbiju osmog kola španske La Lige Real Madrid je ugostio Granadu i slavio je s 4:2.

Real je kao lider dočekao drugoplasiranu Granadu, koja je priredila senzaciju u prvih sedam kola, pa se našla u samom vrhu, ali ipak čini se da je kvalitetom daleko od madridskog kluba.

Real je prije nekoliko dana doživio kiks protiv Club Bruggea u Ligi prvaka, kada je gubio 2:2 i na kraju jedva došao do boda. Ovaj put je momčad Zinedinea Zidanea isuviše ozbiljno shvatila rivala, odigrala kvalitetan i meč i zasluženo slavila.

Počelo je golom Karima Benzeme u drugoj minuti na asistenciju Balea, a u samom finišu prvog dijela Eden Hazard postiže lijep gol, prvi u dresu Reala, zbog čega mu je sasvim sigurno pao kamen sa srca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 61. minuti eurogol Luke Modrića, mada je Granada uspjela u 69. minuti iz penala, golom Machisa, barem da ublaži današnji poraz. Nije moglo ipak proći bez strepnje u Madridu. Duarte u 78. minuti pogađa za 3:2 i vraća nervozu na lica Realovih igrača i navijača, no ona je nestala kada je James Rodriguez u 92. postavio konačnih 4:2.

Real sada ima 18 bodova, četiri više od Granade, koja ima 14, koliko i Atletico s utakmicom manje, dok Barca na četvrtom mjestu ima 13, također utakmicu manje, a po 13 i utakmicu manje imaju i Sociedad, Sevilla...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti