Sve spremno za veliki derbi

Conte i Sarri odabrali postave: Trener Juvea ostavio Pipitu na klupi!

Inter i Juventus za nešto manje od sat vremena počinju Derbi Italije. 

Susret 7. kola Serije A privlači veliku pažnju italijanske i svjetske sportske javnosti zato što se radi o dva tima iz vrha tabele, a prije nekoliko minuta izašle su nam i postave za ovaj meč.

Trener Juventusa Maurizio Sarri napravio je veliko iznenađenje jer je Gonzala Higuaina ostavio na klupi, a mjesto u prvoj postavi povjerio je Paulu Dybali.

Ono što je za nas iz BiH jako bitno je činjenica da je Miralem Pjanić, kao što smo i navikli, zauzeo svoje mjesto u veznom redu Stare dame.

S druge strane, Antonio Conte je od prve minute stavio Romelua Lukakua koji je bio povrijeđen i zbog toga propustio utakmicu protiv Barcelone sredinom sedmice. Belgianac se ipak oporavio i očito je spreman za ovaj meč. U redovima Nerazzurra nema Alexisa Sancheza koji je dobio crveni karton u prošlom kolu.

Inter: Handanović; Godin, De Vrij, Skriniar; D'Ambrosio, Barella, Brozović, Sensi, Asamoah; R Lukaku, Lautaro Martinez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus: Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Khedira, Pjanić, Matuidi; Bernardeschi; Dybala, Cristiano Ronaldo.

Meč počinje od 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.