"Željeli su me Juve, Milan i Barcelona, ali sam odabrao plažu, pivo i prijatelje"

Slavni Brazilac odbio velikane

"Željeli su me Juve, Milan i Barcelona, ali sam odabrao plažu, pivo i prijatelje"

A. Čaušević

Nekim je fudbalerima fudbal zaista samo igra, te su unatoč bogatim ponudama spremni odbiti ponude evropskih velikana radi drugih ovosvjetskih blagodati. 

Edmundo Alves de Souza Neto je 90-ih godina prošlog milenijuma bio jedan od najperspektivnijih igrača svijeta. Sjajne igre u Palmeirasu su ga odvede do dresa reprezentacije Brazila, a zatim i do transfera u Fiorentinu.

Nekadašnji igrač poznat po svom agresivnom ponašanju zbog čega je i dobio nadimak Životinja je 20-ak godina kasnije otrkio da je svojevremeno odbio ponude Barcelone, Juventusa i Milana nakon briljantnih partija u dresu Fiorentine.

"Kad sam bio mlađi imao sam ponude da dođem u Evropu, ali sam sve odbio. Sa 26 godina sam stigao u Fiorentinu gdje mi je dobro išlo. Tada su me željeli Barcelona, Chelsea, Milan i Juventus."

"Sve sam to odbio i vratio se u Brazil. Bio sam glup. Tu sam odluku donio jer je plata bila slična, a iznad svega želio sam da budem slobodan i radim šta želim u Rio de Janeiru."

"Preferirao sam da idem na plažu, pijem pivo i provodim se s prijateljima", kazao je ovaj 48-godišnjak.

Najkontroverzniji događaj u karijeri Edmunda zbio se u sezoni 1998/1999 kada se Fiorentina borila za Scudetta, a on je u sred sezone otišao na famozni karneval u Riju i tako ostavio saigrače na cjedilu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Većinu karijere je proveo u Brazilu, uz dva izleta u Japanu gdje je nastupao za Tokyo Verdy i Urawa Redse.

Dres brazilske reprezentacije je nosio 39 puta, bio je član generacije koja je 1997. godine osvojila Copa Americu te godinu kasnije izgubila u finalu Mundijala od Francuske.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
E,jesi ih zezno nema dalje !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi