Matip je proglašen za igrača mjeseca u Premier ligi

Navijači su izabrali igrača Liverpoola

Izabran je igrač mjeseca u Premier ligi i rezultate je malo ko mogao očekivati

S. Pašalić

Liverpool je u septembru odigrao tri utakmice u Premier ligi i upisao je sve tri pobjede.

Redsi su postigli šest, ali i primili dva gola. Ipak, to nije smetalo navijačima da izaberu Joela Matipa za najboljeg igrača u septembru.

Štoper Liverpoola je osvojio 41 posto glasova navijača i ostavio iza sebe igrače poput De Bruynea, Aubameyanga i Mahreza, a napadaču Arsenala nije pomoglo čak ni to što je postigao čak pet golova u ovom periodu.

Matip je prošle sezone odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima, ali je od početka ove standardan na poziciji štopera zajedno sa Van Dijkom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kamerunac ima ugovor sa Redsima do ljeta naredne godine, ali bi s obzirom na trenutne igre po svemu sudeći uskoro mogao potpisati i novi ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.