Odluka Disciplinske komisije

NK Široki Brijeg kažnjen!

Edmir Škorić

Nakon divljanja navijača u meču protiv FK Sarajevo, NK Široki Brijeg je kažnjen.

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine suspendovala je stadion Pecaru na dvije utakmice bez gledalaca, a NK Široki Brijeg kažnjen je sa 3.000 KM.

"Danas nam je bio pun dnevni red, imali smo dosta materijala, naravno javnost najviše zanima odluka o Širokom... Prema stanju koje smo imali danas, prema prijavama koje smo dobili od službenih osoba odlučili smo kazniti Široki sa dvije utakmice bez navijača i 3.000 KM. To je zvanično, odluka Prvostepene komisije", istakao je za SportSport.ba predsjednik Disciplinske komisije NFSBiH Josip Roso.

Podsjećamo, incident se dogodio u srijedu tokom utakmice osmine finala Kupa BiH, kada je isti bio prekinut na 2 minute zbog divjanja navijača domaćeg tima, a u drugom poluvremenu pogođen je Anel Hebibović, igrač gostiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, kazna očekuje i igrača Širokog Petra Franjića koji je dobio crveni karton i on će platiti novčanu kaznu od 500 KM i bit će suspendovan pet utakmica.

Vrijedi istaći i da je sjeverna tribina Gradskog stadiona u Banjaluci zatvorena dvije utakmice zbog korištenja pirotehnike na meču Borac - Željezničar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.