NK Široki Brijeg uputio demant na dopis FK Sarajevo

Odgovor kluba iz Hercegovine

NK Široki Brijeg uputio je demant na članak koji je prije nekoliko dana na zvaničnoj web stranici objavio FK Sarajevo. 

NK Široki Brijeg uputio demant na dopis FK Sarajevo

Demant bez korekcija prenosimo u cijelosti. 

"PREDMET: Demant na Dopis FK Sarajevo upućen FS/NS BiH, FARE NET, UEFA Control, Ethics and Disciplinary body, Ministarstvo civilnih poslova ( sportski odjel 1 i Institucija omdusmana za ljudska prava BiH od 04.10.2019. godine.

- ZAHTJEV za objavom ispravke objavljenih informacija i isprike Nogometnom klubu Široki Brijeg

Štovani, ovim zahtjevom, Nogometni klub Široki Brijeg, temeljem odredbi člana 8. Zakona o zaštiti od klevete Federacije BiH, zahtijeva da o svom trošku, a najdalje u roku od 5 ( pet ) dana od dana prijema ovog Zahtjeva, javno objavite ispravku i opozivanje netočno iznesenih činjenica i navoda protiv Nogometnog kluba Široki Brijeg, kao i da, o svom trošku, javno objavite ispriku Nogometnom klubu Široki Brijeg, a koju ste izazvali i iznošenjem i objavljivanjem neistinitih činjenica i navoda, čime ste vrlo grubo povrijedili ugled tog sportskog kolektiva, te mu nanijeli veliku štetu.
Obrazioženje

Dopisom kojeg je Fudbalski klub Sarajevo uputio FS/NS BiH, FARE NET, UEFA Control, Ethics and Disciplinarv body, Ministarstvo civilnih poslova ( sportski odjel ) i Institucija omdusmana za Ijudska prava BiH te dana 04.10.2019. godine objavio i na svojoj web stranici www.fksarajevo.ba, da bi sadržaj istog prenijeli gotovo svi relevantni sportski internetski portali u Bosni i Hercegovini, između ostalih www.klix.ba, www.sportsport.ba, www.scsport.ba, www.sport1.oslobodenje.ba itd...) izneseni su slijedeći neistiniti navodi, i to:

a) "Kao klub smo nebrojeno puta svjedočili otvorenoj mržnji ka pripadnicima Bosanske i Srpske nacionalnosti. Kao Klub koji okuplja profesionalce raznih nacionalnosti, nebrojeno smo puta bili suočeni sa poteškoćama igrajući na ovom stadionu. Govor mržnje je iskazan navijanjem hrvatskih Fašističkih slogana i raznim psovkama upućenim muslimanima i pripadnicima Bosanske nacionalnosti. Zboz navedenih radnii svi klubovi koji nisu s predznakom hrvatski su bili suočeni s istim problemima, strahom izranja utakmica i otvorenim iskazivanjem mržnje po nacionalnom i etničkom nivou. Očito je i izraženo koliko postoji mržnje ka Bosni i Herceffovini i izračima koji nisu Hrvati."

b) "Ovim dopisom, u prilogu, dostavljamo i dokaze koji ukazuju na mržnju. Molimo NS/FS BiH i ostalim institucijama da otvori slučaj koji će ukazati na trenutnu mržnju i diskriminaciju na etničkoj osnovi i iskazivanje fašističkih slogana.

1. ''U TAMNICI TVOJI SU VOJNICI" je pjesma i hrvatski fašistički slogan koji veliča fašističku prošlost zemlje i samim time je usmjeren protiv svih etnić'kih i nacionalnih skupina i bilo koga tko ima veze sa Bosancima, Srbima i drugim nacionalnim skupinama na našim prostorima."

2. "ZASTAVA HERCEG-BOSNE" označava da regija Hercegovine pripada Hrvatima i protiv činjenice da je to đio Bosne i Hercegovine." 3. "Skandiranje nacionalne i etničke diskriminacije u videu "Ubij Balije"."

c) "Prošlo je ukupno 10 godina od kada je naš navijač ubijen baš iz razloga iskazivanja mržnje i diskriminacije i do danas još uvijek nitko nije odgovarao za taj gnusni zločin. Molimo sve nadležne institucije i javnost da uzmu u obzir sve protekle godine u kojima se dešavalo nasilje bilo koje vrste na prostorima Širokog Brijega, kako se ne bi ponovilo nešto slično, ili gore."

Pojašnjenje neistinitosti citiranih navoda :

Nogometni klub Široki Brijeg je klub koji dolazi iz jednog malog grada u kojem njegovo stanovništvo, u ogromnoj većini, deklarira pripadnost Hrvatskoj naciji i katoličkoj vjeroispovijesti, pa kao društveno odgovoran sportski kolektiv, želi omogućiti svojim simpatizerima da se mogu poistovjetiti sa svojim klubom te zadržati dio svoje posebnosti koja se veže za grad i regiju iz koje taj Klub dolazi.

Međutim, unatoč gore navedenom, Nogometni klub Široki Brijeg, ponosno ističe da je to klub koji se, izričito, protivi bilo kakvom obliku diskriminacije bilo po nacionalnom, bilo po vjerskom, bilo po rasnom nivou, jer je potpuno svjestan štetnosti i neprihvatljivosti takve vrste postupanja.
Kao dokaz prednjeg, ukazujemo da, trenutno, u Nogometnom klubu Široki Brijeg igraju igrači različitih vjeroispovijesti, koji dolaze iz 4 ( četiri ) različite države, a u prošlosti su za taj klub igrali igrači s raznih kontinenata, različitih etničkih, vjerskih i rasnih pripadnosti, što je dovelo do toga da najbolji strijelac i, vjerojatno, igrač, koji je ikada igrao za Nogometni klub Široki Brijeg nije niti Hrvat, niti katolik, niti bijelac, što dovoljno govori o apsurdnosti i neistini iznesenih navoda u Vašem dopisu.

Na žalost, očigledno je da spomenutim dopisom FK Sarajevo želi mijenjati samu srž funkcioniranja Nogometnog kluba 'Šžroki Brijeg, te utjecati na promjenu tradicije povezanosti Kluba i regije iz koje dolazi, samo zato što FK Sarajevo ne može, ili ne želi shvatiti da za tu regiju Nogometni klub 'iroki Brijeg, znači puno više od samog nogometnog kluba.

Najsličniji primjer povezanosti svog kluba s gradom i regijom iz koje dolazi bi mogao biti Athletic club Bilbao iz Kraljevine Španjolske, koji, na sličan, a opet samo svoj način, želi zadržati svoju posebnost i povezanost sa svojim navijačima, simpatizerima i područjem iz kojeg dolazi, te nikada nismo vidjeli da mu Real, Barcelona ili neki drugi klub iz te zemlje prigovaraju zbog toga.
Imajući u vidu gore izneseno, ovim putem, ukazujemo da su navodi iz predmetnog dopisa :"SVI KLUBOVI koii nisu s nredznakom hrvatski su bili suočeni s istim problemima, strahom igranja utakmica i otvorenim iskazivanjem mržnje po nacionalnom i etničkom nivou", toliko netočni i zlonamjerni da je zaista teško shvatiti motiv za njihovo javno prezentiranje.

Da bi Vam pokazali koliko je apsurdna gore iznesena tvrdnja, ovim putem, ukazujemo na samo 3 primjera, dok ćemo u eventualnom sudskom postupku, prikazati desetke istih, i to : Utakmica 9. kola Premijer lige odigrana 15.09.2019. godine u Širokom Brijegu u kojoj, unatoč porazu NK Široki Brijeg od FK Tuzla City od 1:3, ne samo da nije zabilježen niti jedan incident na kojeg ste Vi implicirali, nego je čak, gostujući igrač Vojo Ubiparip, prilikom izlaska s terena, dobio veliki pljesak cjelokupnog gledališta zbog svoje kvalitetne igre. Koliko nam je poznato, niti je Vojo Ubiparip Hrvat, niti je FK Tuzla City klub s hrvatskim predznakom...

Utakmica 1. pretkola Europa lige odigrana 11.07.2019. godine u Širokom Brijegu, između NK Široki Brijeg i FC Kairat iz Azerjbedžana, u kojoj nije zabilježen nije jedan incident na kojeg ste Vi implieirali, unatoč činjenici da protivnik dolazi iz zemlje u kojoj je preko 90% stanovnika deklarira muslimanskim vjernicima, a koji su činili i veći dio te ekipe.
Prijateljska utakmica odigrana 27.06.2019. godine u širokom Brijegu, između NK široki Brijeg i FK Velež Mostar koja je završila rezultatom 1:3, a na službenoj web stranici www.fkvelez.ba je opisana slijedećom reć'enicom :
'Na kraju u jednoj fer i korektnoj igri, pred dobro popunjenom tribinom na kojoj su zajedno sjedili i utakmicu pratili simpatizeri obje ekipe pobjedu su upisali Rođeni rezultatom 3:1."

U koliko FK Sarajevo ne smatra da je FK Velež "klub s Hrvatskim predznakom" jasno je da su navodi iz dopisa od 04.10.2019. godine neistiniti i neutemeljeni.

Na dalje, potpuna je neistina da Nogometni klub Široki Brijeg mrzi Bosnu i Hercegovinu, te da je ikada, od strane istog iskazan bilo kakav oblik mržnje prema Bosni i Hercegovini, jer je to država u kojoj se isti nalazi, u kojoj je isti registriran i koju isti predstavlja, a prema mišljenju NK široki Brijeg ljubav i poštovanje prema nekoj državi u kojoj se nalaziš se najbolje dokazuje prema ispunjavanju svojih poreznih obveza prema njoj, u čemu je NK Široki Brijeg, uvjerljivo najkonzistentniji nogometni klub u Bosni i Hercegovini, pa bi se moglo reći da, po tom osnovu, voli Bosnu i Hercegovinu znatno više nego mnogi drugi klubovi koji djeluju u njoj ( čak ju je, do dolaska privatnog vlasnika, po tom osnovu, volio i više od FK Sarajevo... )

Dokazi pod 1. i 2. koje je FK Sarajevo naveo u svom dopisu, najbolje pokazuju da isti ne razumiju, ili neće da razumiju ono o čemu pišu, jer :
kao prvo, ne postoji pjesma "U TAMNICI TVOJI SU VOJNICI", nego je to samo stih iz pjesme "Kletva Kralja Zvonimira", a koja, nikako ne može biti "hrvatski fašistički slogan koji veliča fašističku prošlost zemlje'', jer ta pjesma govori o smrti Hrvatskog srednjovjekovnog kralja Zvonimira koji je vladao od 1075. do 1089. godine, pa samim tim nema nikakvog dodira s fašizmom koji je nastao cca 850 godina kasnije, niti može biti "usmjerena prema Bosancima, ili Srbima" jer se odnosi na razdoblje prija nastanka srednjovjekovne Bosanske, ili Srpske države, kao drugo, zastava koju FK Sarajevo u svom dopisu imenuje kao "ZASTAVA HERCEG-BOSNE", te za koju ističe da: "označava da regija Hercegovine pripada Hrvatima i protiv činjenice da je to đio Bosne i Hercegovine.", ne predstavlja samo zastavu Herceg Bosne, nego službenu zastavu županije Zapadnohercegovačke, a koja predstavlja legalnu teritorijalnu jedinicu unutar F BiH, pa je samim time apsurdna teza da se isticanje službene zastave teritorijalne jedinice iz Bosne i Hercegovine protivi činjenici da je to Bosna i Hercegovina?! Ponavljamo, ta zastava je, sukladno Zakonu o grbu i zastavi ŽZH, službena zastava županije iz koje dolazi Nogometni klub Široki Brijeg, a koja svoje sjedište ima u širokom Brijegu, pa njeno isticanje na utakmicama tog kluba ima isti efekt kao i isticanje zastave pokrajine Bavarske na utakmicama FC Bayerna ili zastave Kantona Sarajevo na utakmicama FK Sarajevo!!!

Što se tiče 3. točke predmetnog dopisa koja se odnosi na navodne uzvike "Ubij Balije", Nogometni klub široki Brijeg ističe da, koliko je njemu poznato, nikada takav uzvik nije izvršen na utakmicama koje je isti organizirao. Na žalost, u određenim situacijama je, od nekih pojedinaca, bilo povika u kojim se spominjala riječ "Balije" te se, ovim putem Nogometni klub Široki Brijeg, izričito ograđuje i osuđuje takvu vrstu uzvika, kao i bilo koji drugi vid ponašanja zbog kojeg bi se neki gledatelj, ili igrač osjetio povrijeđenim po osnovu vjerske, ili bilo koje druge pripadnosti.

Za kraj ovog Zahtjeva za želimo ukazati i na posljednji pasus Vašeg dopisa u kojem navodite da je prošlo "10 godina od kada je naš navijač ubijen baš iz razloga iskazivanja mržnje i diskriminacije", te želimo istaknuti da, koliko je Nogometnom klubu sSiroki Brijeg poznato, još uvijek nije utvrđen razlog ubojstva spomenutog navijača, pa bilo kakva prejudiciranja te vrste, odnosno aludiranja da isto ima ikakvu vezu s navodnom "mržnjom i diskriminacijom" počinjenom od strane Nogometnog kluba sSiroki Brijeg su izrazito zlonamjerna s Vaše strane te nanose veliku štetu ugledu našeg kluba, bez ikakvog dokaza, ili pravnog osnova u tom smjeru.

Napominjemo da je Vaš navijač poginuo izvan stadiona Nogometnog kluba Široki Brijeg, da je Nogometni klub Široki Brijeg na svojim intemetskim stranicama, bez odlaganja, iskazao sućut zbog tog događaja, pa ne postoji niti jedan jedini razlog koji bi implicirao odgovornost Nogometnog kluba 'Siroki Brijeg bilo za nastanak tog događaja, bilo za njegovo ne razjašnjavanje u proteklih 10 gođina. Što se tiče dijela dopisa kojim pozivate "nadležne institucije i javnost da uzmu u obzir sve protekle godine u kojima se dešavalo nasilje bilo koje vrste na prostorima ‘Sirokog Brijega, kako se ne bi ponovilo nešto slično, ili gore.", kao Klub koji djeluje na području grada Sirokog Brijega osjećamo potrebu da pozovemo cjelokupnu javnost u Bosni i Hercegovini da uradi baš to što ste Vi naveli, i da onda to usporedi sa svim nasiljem koje se u istom tom razdoblju dogodilo "na području grada Sarajeva", pa neka se izvrši pravedna usporedba i izvuku logični zaključci.

Sukladno svemu iznesenom, Nogometni klub Široki Brijeg, još jednom, zahtijeva da o svom trošku, a najdalje u roku od 5 ( pet ) dana od dana prijema ovog Zahtjeva, javno objavite ispravku i opozivanje netočno iznesenih činjenica i navoda protiv Nogometnog kluba Široki Brijeg na koje smo Vam ukazali ovim dopisom, kao i da, o svom trošku, javno objavite ispriku Nogometnom klubu Široki Brijeg zbog iznošenja i objavljivanja neistinitih činjenica i navoda, te da tu, ispravku, opoziv i ispriku dostavite na sve adrese na koje ste poslali predmetni Dopis od 04.10.2019. godine, odnosno FS/NS BiH, FARE NET, UEFA Control, Ethics and Disciplinary body, Ministarstvo civilnih poslova ( sportski odjel ) i Instituciji omdusmana za ljudska prava BiH, kao i na adrese web portala www.klix.ba, www.sportsport.ba, www.scsport.ba, www.sportl .oslobodenje.ba koji su prenijeli tekst tog Dopisa, te o tome pismeno obavijestite Nogometni klub Široki Brijeg", navodi se u demantu NK Široki Brijeg.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Komentari (33)

Necemo vjerovati svojim ocima i usima nego objavi nekog pacenika iz Listice, pitanje da li je ilada i kefan Bosnjak zaigrao za vas mali klub, za svaki drugi u regiji jeste, nike valjda da bas za tog 'velikana' iz krsa nije bilo kvalitea obzirom kakvi su sve antitalenti dole nastupali.

ayd

Mazlume i Bilbao igra sa baskima samo ili da ima igrac bilo kakvu poveznicu s Baskijom. Jesu li oni fašisti ?

Ludilo_brale

Ludilo - debilu, ne komentariši što ne znaš, u Bilbau mogu igrati samo baskijci, a za lišticu mogu svi sem bošnjaka i srba, tupane.

rafa12

Kazniti sarajevo jer su izasli na utakmicu u majicama vesran puljic a nisu imali dozvolu saveza

hr hb

Mamu da ti kaznimo jedino

Ligi87

Latinu suti

BHNACIONALISTA

Svi su kao da se kazni nacionalisticka mrznja I fasizam a po ovim komentarima ovdje I nema niko da ne prosipa nacionalizam, fasizam I mrznju. A svi svoja ****a brane ko dodik karadzica. E hebem Vam mater nacionalisticki.

Rus

Koje pišanje po pitarčićima. UEFA , FARE i ostali će da umru od smijeha od pitarskog priopćenja . Koje neznalice hahaha

Ludilo_brale

Kazu igrali igraci razlicitih nacionalnosti..Price za malu djecu,kod njih igraju samo igraci katolicke vjeroispovijesti.Pravoslavci i muslimani nikad nisu igrali u zatucanih krmaka

DamirT

Licemjerstvo i laž vodecih ljudi u širokom brigu: Siroki Brig: "Nogometni klub Široki Brijeg, ponosno ističe da je to klub koji se, izričito, protivi bilo kakvom obliku diskriminacije bilo po nacionalnom". NACIONALNOM??? Koliko puta je izvizdana himna BiH u brigu??? Vise puta su zvizdali himnoj bih a u ovom tekstu govore kako se protive nacinalnoj diskriminaciji!!!??? Samo bih napomenu da je samo jedan mali dio bosanskih katolika hrvati a vecina ih je bosnjaci! Ali tako je to kad zelis biti nesto sto nisi pa onda postanes najgore izdajica drevne Bosne!!! Nemam nista protiv da volis i simpatises hrvatsku ali da mrzis zemlju u kojoj se svaki dan budis to nemogu zamisliti. Pitanje za navijace briga: Koji klub ima vise tolerancije do bosnjaka i drugih siroki ili Dinamo Zagreb? :-)

MelvaBina

zaboravište pobrojati da ste sarajevu u prošlom prvenstvu otvorili put ka tituli pobjedivši "*****ki" zrinjski u tekmi gdje ste pokazali nenormalno veliku želju za pobjedom, i da vas nsbih nije kaznio zbog po/gađanja nogometaša zrinjskog iz gledališta.

plemic

Neandertalci se porede sa klubovima Atletic Bilbao i Bayern. Kad im pročitaš pismo, kako su samo mili i fini, odmah ih na ranu staviti. Latinska posla.

teddy sheringham

Svaka ti se pozlatila!

pipun

Auuu kako su zakucali ovim one bahate i podle čaršijske kujice

burek_sa_mesom

AKO SARAJEVO PRISTANES OD OVIH SAVEZA STO TI NUDE!! PA TAMAN DA JE I MOJ VELEŽ MJESTO VAS DRAGO SI MI AL ,,RASPALO SE,, USTRAJ U OVOM STO POKRENULO SI!!! JER NEURADIS LI TAKO SAVEZI ČE TE OPET ZA PAR GODINA POSRATI OPET LAHKO. NE DOZVOLI VIŠE DA TI NEKO DRUGI TABELU PIŠE!! OSTANI USTRAJNO I SA PONOSOM I IDI DO KRAJA TO TI PORUCUJU SVA PRAVA BOSANSKA RAJA!! NEDAJ SE SARAJEVO SRETNO SARAJEVO

chs1975mostar

O cemu ti koga ti lazes ba pa sve I Jean club iz Sarajeva kad vam je doso u vrapcice docekan je kao i u listici daj vise neserite I nemojte nas vise braniti

BHNACIONALISTA

Bas juče rekoh poslije VELEZOVOG rezultata 2:2,da se strpimo do danjašnjega dana! DANAS je ponedjeljak i to sam sa RAZLOGOM ovaj clanak čeko!ovo sto LIŠTICA NAPISA samo u korist Sarajevu ide,a to samo pametni vide!!ovo LIŠTICA sebi sama nož u LEDŽA kuca,,sad je kasno da vrste ovo NAPISANO.poćećemo sada redom,sve je vec dokumentovano od VEDRANA naseg i pravno ispisano STA se toga DANA njemu desi.i evo čekao se TRENUTAK ovaj da DANAS da se otvori i ovaj proces,sad ćemo i svinjski spomenuti i istinu na VIDJELO IZNJETI. Vec dugo i istina o njihovome igracu peharu Je arhivirana,i evo doslo vrijeme da se i sa nje PRAŠINA otrese i da se SVACIJA kesa istrese. SVJEDOCI smo svi da evo od kad je alumunijski izdaho i sve ove GODINE je od Bosne uzimao a nista joj nije davao.da su ULJEZI POCELI padati ni evo dahtati! Tako da ova obdva ULJEZA sad Ce i da budu OKACENI na tapetu i odletiće u paketu.i neće nam praviti više štetu!vec od ove Srjede VELIKA ŠESTORKA i ostalih jos ČETRI, Bas kao u reality showu! Če da počnu igrati igru Da ULJEZE nabiju u pizdu,,jer oni muda muda NEMAJU a sad im svi kraj spremaju!!ko zna STA pisao sam sve do sada i veze bas kao na cipeli Sveze poveže i njemu je jasno i trlja ruke od Dragosti slasno što mu više za stolom istim U njegov sahan neće GLEDATI uljez namazan. A i svi sad savezi su u STRAHU sto cekaju iz UEFE šamarčinu pravu!!ako ovu pjesmu sa ISTINOM u njenom vezu,moze budala NAPISATI.e onda i onaj koji je PROCITA MOZE ISKRENO odgovoriti, LJEP POZ

chs1975mostar

Ti stv mislis da ce ti neko procitat ovoliki komentar ispunjen mrznjom prema Zrinjskom i Sb jer si frustriran i bijedan rezultatima svog Veleza. Romino iz istocnog mostara zvat ces da kopaš za 20 km kod nekog Hrvata ovamo na zapadnoj strani. Vidit ces. E onda kad uzeo pare od istog tog Hrvata koji te prehranjuje dao bog da umres od iste hrane koja je kupljena jer si zaradio od Hrvata. SAMO JER SI TAKAV MRZITELJ,a ne postujes one koji te hrane jer vecina zapadne strane hrani vas s istocne obaletine. Hinjo hinjavi

DolazakHrvata

Za Latine škutorski// Bagro jedna POKVARENA licemjerna podla!! Ja sam pravi MOSTARC stara GARDA. I nikad ni jedan vakav nije i neće da nema Mrvu HL**** traziti od vas pa taman da mu zalogaj za ŽIVOTA treba!! A pravi MOSTARCI su uvjek jaja PLACALI Dole ispod pijeska.. Ispod starog mosta I uvjek imali hlada dosta A vas smo SELJAČINE za****vali I sa vama mshnitluke izvodili I bili ste na objekat sa šupanje I ispred svih mostarskih škola Vaše glave za lupanje!! A pod BB velezovom stadionu Smo vas hakali i kroz šprdaciju Preskakali. Bili ste na neiscrpna tema I nikad nismo imali da vama Problema. Jer granicu ste znali Smrčenjaci i cim Vaš centar bi A po mahalama MOSTARSKIM Nit hodali nit znali njihova IMENA Več kad u srednju podzete Tad malo i u Mostar LATINI ŠKUTORSKI Dodzete Mrs SIKTER

chs1975mostar

a tek pravopisa i gramatike ...hahaha

plemic

Jeste li bili na stadionu pod BB kad je Baja Sopta pjevo evo zore evo dana? STA STE TAD PREKAKALI GLUPANE S ISTOCNE OBALE?

DolazakHrvata

UBIJ BALIJU je uzvikivao cijeli stadion na zadnjoj utakmici izmedju Sirokog i Sarajeva. To su svi čuli, postoje snimci ... a vi nas do ujutro uvjeravajte kako je nebo crveno ;)

Ende

LAŽEŠ, bilo je gazi a ne ubij, mada ne treba ni jedno ni drugo izvikivati. Al opet je kamilica šta se na Koševu može čuti

Milfhunter

Smjesan i nestrucan dopis FKS a ovi jos gori. Znamo mi vas nema potrebe za prepislom.Hz.

bianconero

jeli danas ta REKORDNA kazna za siroki ili jednog ponedjeljka?

seyof1

Sad ako ne isprave lijepo tužbu podnijeti za klevetu

Milfhunter

O kakvoj kleveti pričaš licemjeru mali hinjavi, treba još dopuniti sve šovinističke ispade navijača lištice u proteklih 10-15 godina, ubjedljivo najviše šovinizma i nacionalističkog vrijeđanja je bilo baš na tom stadionu(fk borac je bio u drugoj ligi pa nije mogao da ih stigne ali će vjerovatno da to učini sto prije)

Uranija

Da li je ikada musliman zaigrao za siroki? Ja mislim da nije

forza_juve

Da li je ikad hrvat zaigrao za velez. Posljednji bio Baka Sliskovic haha

hr hb

Bar je bio Slišković a kod ovih licemjera hinjavih zadojenih koji nisu rata osjetili osim što su profiteri bili, nije bio niti jedan musliman iz bilo koje zemlje

Uranija

Rijesila gospoda iz Sirokog nepismenu sarajevsku gospodju

kvesinho

Al ga kamenjari metnuse Sarajlijicama...

MisterX

Skutori nemogu bez lazi! Pa i sam delegat je opisao isto kao sto je i Sarajevo napisao u svom dopisu. Vidjeli i culi na tv svi koji su gledati utslmicu.

pipun
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.