Pioli umjesto Giampaola

AC Milan od večeras i zvanično ima novog trenera

Edmir Škorić

Kako javljaju italijanski mediji, Milan će večeras imenovati novog trenera.

Marco Giampaolo je bivši, a po svemu sudeći novi trener je Stefano Pioli, protiv kojeg su brojni navijači Milana jer je nekada radio u Interu i jasno se izjašnjavao kao navijač crno-plavih.

Međutim, Sky Sport Italia izvještava da je odluka donešena i da su danas Milanovi predstavnici napravili dogovor s Piolijevim agentom Brunom Satinom.

Oni razrađuju detalje dvogodišnjeg sporazuma i Pioli bi večeras trebao da bude zvanično novi trener, a sutra već bi odradio prvi trening.

Giampaolo još zvanično nije dobio otkaz, ali u Milanu su nakon četiri poraza u prvih sedam kola Serije A odlučili da ga "smaknu".

Nagađa se da su Giampaolo i njegovi pomoćnici već bili u Milanellu kako bi ispraznili svoje kancelarije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Luciano Spalletti je bio prvi izbor Milana, no tu je Milanu problem predstavljala veliak odšteta jer je Spalletti imao ugovor s Interom.

Pioli je spreman da prihvati milion eura za ovu sezonu, a 1,5 miliona za narednu ukoliko ostvari određene ciljeve, a to je po svemu sudeći plasman u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.