Navijači Milana bijesni zbog izbora novog trenera

Ne žele Piolija na San Siru

Navijači Milana bijesni zbog izbora novog trenera

E. Čaušević

Italijanski mediji objavili su jutros da su čelnici Milana odlučili uručiti otkaz treneru Marcu Giampaolu.

Giampaolo je ljetos izabran za novog trenera Milana, ali nakon očajnih rezultata ekipe čelnici kluba sa San Sira odlučili su da mu se zahvale na saradnji. Iako otkaz nije zvanično potvrđen već se špekuliše da Milan ima novog trenera.

La Gazzetta dello Sport je objavila da su čelnici Rossonera odlučili da angažuju Stefana Piolija koji bi do kraja dana trebao biti predstavljen kao novi trener ovog kluba.

U medijima se spominjalo da bi na klupu Milana trebao doći Luciano Spalletti, ali čini se da od toga naće biti ništa. Navodno, Spalletti je tražio platu izmeču 4 i 4.5 miliona eura godišnje što mu Milan nije spreman dati.

Rossoneri su se zbog toga odlučili da kontaktirao Piolija koji je navodno pristao na ugovor od milion eura do kraja sezone, a ukoliko se dokaže naredne dvije godine će zarađivati 1.5 miliona eura po sezoni.

Međutim, dovođenje Piolija je itekako naljutilo navijače Milana koji su bijesni što klub nije angažovao nekog ozbiljnijeg trenera. Mnogi vjeruju da Pioli nije dovoljno dobar za Milan, te da se nikada nije dokazao kao neki veliki trener.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Već je na Twitteru pokrenuta peticija "#PioliOut" iako on još uvijek zvanično nije izabran za trenera Milana. Naime, tifozi ovog kluba mu ne mogu zaboraviti to što je vodio nekada Inter, te javno priznao kako navija za ovaj klub.

Da li će nezadovoljstvo navijača Milana nešto promijeniti ostaje nam da vidimo u narednim danima.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi