Milan na nogama: Žele spriječiti dolazak Piolija, a ove brojke najbolje svjedoče o njemu

Svi protiv bivšeg trenera Intera

Milan na nogama: Žele spriječiti dolazak Piolija, a ove brojke najbolje svjedoče o njemu

E. Škorić

Stefano Pioli navodno je u ovom trenutku najbliži klupi Milana, no navijači čine sve da zaustave njegovo imenovanje.

Marco Giampaolo je bio čisti promašaj uprave Milana i nakon samo sedam kola napušta klupu Rossonera, a jedan od glavnih kandidata je - Pioli.

Kampanjom #PioliOut na društvenim mrežama navijači žele da zaustave njegov dolazak. Prije svega ne žele ga za trenera jer je nekadašnji trener Intera koji je javno priznao da navija za taj klub, a također ne obećava previše zbog svojih ranijih (ne)uspjeha u trenerskim vodama.

Vodio je osim Intera neke drugoligaše, trenirao Bolognu, Palermo, Chievo, Sassuolo, Lazio i posljednji put Fiorentinu, ali bez zapaženih rezultata.

U Seriji A je vodio klubove na 310 mečeva i od toga je upisao 109 pobjeda, 89 remija i 112 poraza. U Seriji B je na 250 utakmica ostvario samo 89 pobjeda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Statistika je to koja ne obećava, a sada ostaje da se vidi da li će Milan ipak zanemariti mišljenje navijača i imenovati Piolija ili će krenuti u potragu za nekim drugim rješenjem.

U opticaju je prije svih bio Spalletti, no njega ugovor s Interom udaljava od Milana, a od stranaca se spominju Valencijim Marcelino i bivši trenre Rome Rudi Garcia, koji radi u Francuskoj.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi