Klub u Bužim putovao s devet fudbalera

Nastavlja se agonija u NK Iskra: Desetorica igrača zatražila ispisnice zbog bizarne kazne za tim

Endin Čaušević

Fudbaleri bugojanske Iskre počeli su takmičenje u novoj sezoni Druge lige Zapad iako se klub s Jaklića već neko vrijeme nalazi pred gašenjem.

Igrači Iskre u sezonu su ušli bez dana priprema, a čak su propustili jedno gostovanje jer nije bilo finansijski sredstava. Međutim, tada je u klub ušao Davor Ivoš koji je uložio određenu sumu novca kako bi Iskra mogla ući u sezonu.

Iako je izabrano novo rukovodstvo kluba problemi u Iskri tu nisu završeni. Činilo se mnogima da konačno dolaze bolji dani za bivšeg premijerligaša, ali nažalost Iskra je nastavila disati na škrge.

Novi problemi potresli su bugojanski klub ovog vikenda kada je ekipa igrala u gostima u Bužimu protiv Viteza. Iskra je uspjela osvojiti jedan bod odigravši 1:1, ali zanimljivo je da je trener ovog tima Safet Kmetaš z Bužim otputovao sa samo devetoricom igrača.

Naime, desetorica fudbalera bugojanske Iskre od kluba su zatražila ispisnice jer nije ispoštovan dogovor s čelnim ljudima. Njima su obećane isplate dugovanja, a to se nije desilo.

Da stvar bude gora klub je kaznio igrače sa po 50 KM zbog poraza od Rudara, te su tražili od njih da potpišu supenziju i jasno im poručili da od plata nema ništa. Većina igrača je napustila ekipu i zatražila ispisnice i kako stvari stoje Iskra bi već sada mogla završiti sezonu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Iako je novi sponzor najavio promjene i čak borbu za povratak u Premijer ligu gdje je klubu renomea poput Iskre realno i mjesto, nažalost čini se da su to bila samo prazna obećanja.

Iskra se nakon osam odigranih kola u Drugoj ligi Zapad nalazi na 12. mjestu sa sedam osvojenih bodova. Bugojanski klulb upisao je dvije pobjede, jedan remi i pet poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.