Domaće pobjede FK Vitez, NK Iskra, FK Krajina, N. Travnik slavio u Kiseljaku

Druga liga Zapad

Domaće pobjede FK Vitez, NK Iskra, FK Krajina, N. Travnik slavio u Kiseljaku

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Zapad konačno su odigrane sve utakmice u jednom kolu.

FK Vitez je sa 3:0 savladao Krajišnik, a junak Vitežana sa dva pogotka bio je Ammar Haskić, a jedan pogodak dodao je Edin Brkić.

Brekovica je nadigrala NK Vitez 2:1 (Adem Behrem, Sejad Ibrišimović/Matija Stipinović), a Radnik je u Donjem Vakufu savladao Vlašić 3:1.

Kurić, Tahirović i Imočanin su bili strijelci za domaće, a za goste Mehmedović.

Kiseljak i Novi Travnik su odigrali sjajan meč, a tri boda su otišla u ruke gostiju. Ganija i Bošnjak su pogađali za 2:0, no gosti sa dva pogotka Grizića i jednim Silajdžije dolaze do pobjede.

Krajina je bila ubjedljiva protiv Viteza iz Bužima. Bilo je čak 6:1, a nakon prvog poluvremena 3:0. Dva puta je pogodio Elmin Prošić i jednom Muratović (ag.).

U nastavku dva pogotka Čatakovića, jedan Nadarevića, dok je strijelac za goste bio Nanić.

Ubjedljiva je bila i bugojanska Iskra koja je pred svojim navijačima 'petardom' počastila goste iz Busovače. Pihura i Zec pogađali su za domaće u prvom dijelu, dok je za goste strijelac Ćećura.

U nastavku Bugojanci dodaju gas te na krilima Nebića, Alibegovića i Jusufbašića dolaze do sigurne pobjede. Za goste je sa 11 metara pogodio Lucić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Do četvrte pobjede došao je Rudar iz Han Bile. Slavio je 4:0 protiv slabašne Sloge koja je na ovaj meč doputovala sa samo 14 nogometaša.

U prvom dijelu se mreže mirovale, da bi u 60. minuti sa 11 metara goste načeo Petak. Pogađali su zatim Imširović, Hasanbegović i Alić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi