(Foto: EPA)

Pred njim je samo jedan zadatak

Posebna klauzula u ugovoru novog trenera Milana

M. Šljivak

Stefano Pioli od jučer je zvanično novi trener Milana.

Nakon slabog starta sezone otkaz je dobio Marco Giampaolo, a Rossoneri su na njegovo mjesto doveli 53-godišnjeg stručnjaka.

Pioli je sa Milanom potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan milion i po eura uz dodatne bonuse, ali u ugovor je postavljena i klauzula po kojoj ga mogu smijeniti na kraju sezone.

Ugovor se po klauzuli automatski raskida ako ekipa ne završi među najboljih šest ekipa u Italiji, pa je to jedini cilj kojeg novi trener ima do kraja sezone.

Naravno, i njemu je cilj da ekipu plasira u evropska takmičenja jer bi u tom slučaju pored očuvanja posla dobio i bonus od pola miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Došao sam ovdje sa enzuzijazmom i strašću. Ubijeđen sam da skupa možemo napraviti velike stvari. Respektujem navijače, a oni imaju pravo da me kritikuju. Ipak, to me samo dodatno stimuliše. Narednih 10 dana je vrlo bitno i učinit ću sve da iskoristim svaku priliku. Moji principi su građeni na idejama, intenzitetu i nemilosrdnosti. Giampaolo je dobar trener, ali drugačiji je od mene", rekao je po doalsku u klub.

Pioli je ranije radio u Interu, te Laziju, Fiorentini, Bologni...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.