Pioli predstavljen: Navijači imaju pravo da me kritikuju, ali to me gura naprijed

Novi trener Milana

Pioli predstavljen: Navijači imaju pravo da me kritikuju, ali to me gura naprijed

AC Milan je danas predstavio novog trenera, a to je Stefano Pioli.

Prva reakcija navijača nije bila nimalo ugodna po Piolija za kojeg navijači smatraju da nije ništa veći stručnjak od njegovog prethodnika Marca Giampaola, koji je epizodu u ovom slavnom klubu završio nakon samo nekoliko mjeseci.

Pioli je danas predstavljen javnosti, a u prvom javnom obraćanju naveo je kako su mu kritike samo podstrek da ide naprijed.

"Došao sam ovdje sa enzuzijazmom i strašću. Ubijeđen sam da skupa možemo napraviti velike stvari. Respektujem navijače, a oni imaju pravo da me kritikuju. Ipak, to me samo dodatno stimuliše. Narednih 10 dana je vrlo bitno i učinit ću sve da iskoristim svaku priliku. Moji principi su građeni na idejama, intenzitetu i nemilosrdnosti. Giampaolo je dobar trener, ali drugačiji je od mene", kaže Pioli i dodaje:

"Moram biti dobar u prenošenju ideja na igrače i moram to uraditi vrlo brzo. Ovdje ima nekoliko kvalitetnih igrača. Volio bih igrati fudbal u kojem će igrači uživati. Adaptiram se na svoje igrače. Moram ih unaprijediti na individualnom nivou kako bi napredovali timski".

Ovaj 53-godišnjak je svojevremeno vodio Inter, a također je i navijao za taj klub u mladosti.

"Prošlost je prošlost. Bio sam dijete. Sada sam odrasla osoba i profesionalac koji pokušava napraviti velike stvari. Do kraja sezone imamo 31 meč i imat ćemo vremena da napravimo velike stvari. Moramo se boriti za odlazak u Ligu šampiona".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Hvalio je i neke igrače...

"Piatek je vrlo efikasan u šesnaestercu. On je pravi strijelac, ali ima i drugih igrača koji mogu dati gol. Paqueta ima veliki kvalitet također. Rafael Leao ima veliki potencijal, koji mora doći do izražaja. Svi se moraju osjećati kao dio tima. Suso je igrač neospornog kvaliteta, moramo ga dovesti u mnogo situacija u kojima će biti u duelima jedan na jedan. On može biti vrlo dobar..", između ostalog kaže novi trener Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Sretno !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi