Podržao Tursku

Čengiz Under zbog objave na Twitteru izazvao brojne kontroverze

Edmir Škorić

Romin napadač Čengiz Under izazvao je dosta negativnih komentara nakon što je objavio post u kojem je dao podršku vojsci Turske.

Nogometaši zaista ne bi trebali biti umiješani u političke rasprave, ali moderna tehnologija omogućila im je komunikaciju s milionima fanova, tako da njihovo mišljenje može vidjeti mnogo ljudi.

Tako je Under na Twitteru objavio fotografiju u dresu Rome, a uz to poslao podršku Turskoj koja je proteklih dana izvršila napad na dio Sirije.

Naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje i stavove, ali Under bi kao profesionalni igrač Rome ipak trebao zanemariti neke stvari, pa tako i političku situaciju.

Ovako je izazvao bijes velikog broja navijača Rome, ali i općenito ljudi širom svijeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Danas je također grupa navijača njemačkog drugoligaša St. Paulija odlučila da izda saopštenje u kojem od čelnika kluba traži da protjera turskog nogometaša koji je podržao turske napade na Siriju.

U Romi sigurno neće praviti tako radikalne poteze, ali Under će sasvim sigurno dobiti dodatne upute kako se ponašati i koje stvari ne objavljivati u javnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.