"Sretan sam jer je Džeko ostao, sa njim imam sjajan odnos - na terenu i van njega"

Cengiz Under govorio o bh. reprezentativcu

"Sretan sam jer je Džeko ostao, sa njim imam sjajan odnos - na terenu i van njega"

Nakon silnih špekulacija o napuštanju Rome i transferu u Inter, Edin Džeko je ovog ljeta ipak produžio saradnju sa Vučicom.

Potpisao je iskusni bh. napadač novi ugovor koji će ga u Romi zadržati do 2022. godine, na oduševljenje navijača, ali i na zadovoljstvo njegovih saigrača.

Jedan od onih koji su sretni što će Edin i u budućnosti nositi dres Rome je mladi Turčin Cengiz Under.

Under je dao dugačak intervju za Sky Sport, u kojem se, između ostalog, dotakao i taktičkih novina koje je uveo novi trener Rome Paulo Fonseca, ali i Edina Džeke.

"Fonseca ima fanastičan sisretm igre, on nam omogućava da budemo bliže protivničkom golu. Lopte nam dolaze dosta lakše", istakao je mladi turski ofanzivac.

Potom se Under osvrnuo na Džekin ostanak na Olimpicu i svoj odnos sa bh. napadačem.

"Sretan sam što je Džeko ostao. Sa njim imam sjajan odnos, kako na terenu tako i van njega. Pokušavam mu omogućiti da postiže golove, a on radi isto za mene. Sretan sam jer nije otišao", izjavio je Under.

Kratko je Under govorio i o ciljevima i snovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Već sam ostvario svoj san - igram u Romi, to je moj tim iz snova. Jako sam sretan... Moramo se vratiti u Ligu prvaka i siguran sam da ćemo uspjeti", poručio je Under.

Podsjetimo, 22-godišnji Cengiz Under je u Romu stigao na ljeto 2017. godine iz Bašakšehira za nešto više od 14 miliona eura. Za prvi tim Rome je već skupio 66 nastupa u svim takmičenjima, postigao je 15 golova i upisao 13 asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edinho
Daj molim vas obavijestite na i kad prdne iduci put......jebo vas Dzeko vise dosadili ste s njim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi