Zanimljivo je bilo na terenima Prve lige Federacije

Orašje se poigralo sa Metallegheom, GOŠK bolji od Budućnosti

S. Grebović

Zbog jučerašnje utakmice koju je igrala naša reprezentacija u okviru kvalifikacija za EURO, sve utakmice desetog kola Prve lige Federacije su odigrane danas, među kojima su i dueli u Orašju i Gabeli.

Fudbaleri Orašja slavili su uvjerljivu pobjedu nad Metallegheom sa čak 5:0 i tako pobjegli za začelja tabele gdje su bili prije ovog kola.

Goste iz Jajca je u 21. minuti načeo Antonio Vidović, a prednost do kraja poluvremena uvećao Zvonimir Mikić. Oba igrača su u nastavku postigla po još jedan gol, najprije Vidović u 52., pa opet Mikić samo četiri minuta kasnije. Drago Đurčević je u 60. minuti ušao umjesto pomenutog Mikića i upisao se u listu strijelaca u 73. minuti za konačnih 5:0.

Treba istaći i to da su gosti od 18. minuta imali igrača manje jer je direktan crveni karton zaradio njihov golman Trako.

Orašje je tako stiglo do treće pobjede i fenjer prepustilo ekipi Radnika i sada su 14. sa devet, dok su Jajčani sada poziciju iznad sa istim brojem osvojenih bodova.

Prva liga Federacije BiH, 9. kolo: 

HNK Orašje - NK Metalleghe BSI 5:0

HNK Orašje: Živković, Velić, Hodžić, Brčkalić, Mikić, Živković, Matolić, Šarkanović, Prgić, Vidović, Lugavić.

NK Metalleghe BSI: Trako, Kremenović, Kovač, Samardžić, Pljevljak, Danilović, Mehić, Hasanhodžić, Jolović, Popović, Soldatović.

U Gabeli su svoj meč desetog kola odigrali GOŠK i banovićka Budućnost, a u uzbudljivom meču su ipak slavili domaći rezultatom 3:2.

Za izabranike Nenada Garge je počelo kao iz snova jer su već nakon 30 minuta igre imali prednost od 2:0 zahvaljujući pogocima Mašića i Aletića. Početkom drugog dijela igre goste pogotkom u život vraća Zulić, da bi potpuno poravnanje donio Mustafić u 75. minuti susreta.

Ipak, da sva tri boda ostanu u Gabeli pobrinuo se Igor Savić svega dva minuta kasnije za zlata  vrijednu pobjedu GOŠK-a koji je tako ostao na drugoj poziciji sa 20 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Olimpika, dok je Budućnost pretposljednja sa svega 8 bodova na svom kontu.

Prva liga Federacije BiH, 9. kolo: 

NK GOŠK - FK Budućnost Banovići 3:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK GOŠK: Lukač, Hukara, Sarvan, Islamagić, Aletić, Mašić, Šunjić, Savić, Rizvanović, Jusufbašić, Kožul.

FK Budućnost: Hadžić, Smajlović, Numanović, Mustafić, Mahmutović, Zulić, Šahbazović, Džinić, Berbić, Blagojević, Dedić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.