Ostavio tri zvijezde na klupi

Dalić iznenadio sve sastavom za Vels

Reprezentacije Velsa i Hrvatske odigrat će večeras u Cardiffu važan susret kvalifikacija za EP.

Hrvatska je pobjedom protiv Mađarske u četvrtak navečer gotovo osigurala nastup na Euro, a isti može potvrditi večeras u Cardiffu u slučaju eventualne pobjede.

Selektor Vatrenih Zlatko Dalić napravio je nekoliko promjena u sastavu u odnosu na utakmicu koja je igrana u Splitu protiv Mađarske pa tako u timu nema Brozovića, Rakitića i Rebića.

Radi se svakako o tri velike hrvatske zvijezde koje su gotovo uvijek u startnoj postavi, ali večeras su njihova mjesta zauzeli Kovačić, Vlašić i Brekalo.

S druge strane, selektor Velsa Ryan Giggs ponovo ne može računati na Aarona Ramseyja koji je povrijeđen, dok je u timu naravno najveća zvijezda Gareth Bale.

Velsu igra samo pobjeda kako bi ostao u trci za Euro i sigurno ćemo gledati vrlo zanimljiv susret koji počinje od 20.45 sati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sastav Velsa: Henessey, Roberts, Davies, Lockyer, Rodon, Ampadu, Allen, James, Bale, Williams, Moore.

Sastav Hrvatske: Livaković, Jedvaj, Barišić, Vida, Lovren, Kovačić, Modrić, Vlašić, Perišić, Brekalo, Petković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.