Kipar se pravdao da nije on kriv

Brojne pogreške na statui Zlatana Ibrahimovića razljutili su cijelu Švedsku

Edmir Škorić

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović dobio je 2,7 metara visoku statuu u Malmeu početkom ovog mjeseca.

Statua se nalazi ispred novog stadiona Malmea, kluba u kojem je bivši igrač Ajaxa, Juventusa, Intera, Milana, Barcelone, Paris St. Germainea i Manchester Uniteda počeo sjajnu karijeru.

Napadač američkog Los Angeles Galaxyja svečano je otkrio statuu sa svojim likom, visoku 2,7 metara i tešku 500 kilograma.

"Veoma sam sretan zbog mjesta gdje se nalazi statua. To je bila moja želja od početka. U Malmeu sam krenuo i moje srce je u ovom gradu", rekao je tada Ibrahimović.

No, statua je prepuna tipografskih i drugih pogrešaka, što je na kraju razljutilo mnoge u Švedskoj.

Tako su Ibri pripisane dvije titule s Juventusom 2005. i 2006. godine, a Stara dama je zbog skandala u italijanskom nogometu poznatog kao "Calciopoli" izgubila službeno te naslove.

Također, nedostaje slovo C u "Trophee des Champions", pa je napisano "Trophe des Hampions" i sl.

Pogreške su se brzo proširile društvenim mrežama, izazvavši bijes Zlatanovih fanova i u Švedskoj, ali i u ostatku svijeta. Kipar Peter Linde odbio je preuzeti odgovornost za pogreške rekavši da mu je Švedski nogometni savez poslao tekstove koje je kasnije ispisao na kamenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.