Ibrahimović napao švedskog selektora

Želi da se u reprezentaciju zovu i stranci

Ibrahimović napao švedskog selektora

E. Škorić

Zlatan Ibrahimović ljut je na odluke selektora švedske reprezentacije Jana Andersona.

Švedski napadač, čiji je otac iz Bosne i Hercegovine, smatra da za Švedsku treba da igraju i strani igrači, koji nisu rođeni u toj zemlji.

"Igrači iz drugih zemalja nisu pozvani u švedsku reprezentaciju. Recite mi koliko je igrača, koji nisu iz Švedske, pozvani? Nijedan”, rekao je Ibra.

"To se mora promijeniti jer u Švedskoj živi oko 20% ljudi porijeklom iz drugih evropskih zemalja", dodao je napadač La Galaxyja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ibrahimović je zabilježio najviše nastupa na dresu Švedske. U 116 utakmica postigao je 62 gola, a danas mu je u Malmeu otkrivena statua.

Promo

Top Komentari

Rus
I njega su od****li
0 2
karlhajncbrazzzo
Može, ali kad budu bolji tri puta od Šveđana. Kao i ti uostalom.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi