Od Kolašinca su tražili sat

Ozil detaljno opisao napad: Sreća pa mi nisu zgrabili ženu...

Najveća zvijezda u redovima Arsenala Mesut Ozil u razgovoru za britanske medije još jednom se prisjetio napada kojem je bio izložen zajedno s našim Seadom Kolašincem.

Dvojac je ljetos u centru Londona napadnut od strane lokalnih gangstera koji su uz prijetnju nožem pokušali da ih opljačkaju, a veći incident spriječio je upravo Kolašinac. On je, kao što je već poznato, hrabro stao ispred mafijaša i odbranio prijatelja, a videozapis s mjesta nesreća ubrzo je postao viralan i učinio našeg fudbalera omiljenim među navijačima.

U međuvremenu policija je rasvijetlila slučaj i otkrila ko su zapravo bili napadači, a iako je prošlo nekoliko mjeseci, jezive scene i danas su Ozilu u glavi.

"Vozio sam od svoje kuće do Seadove. Bio je vani i razgovarali smo, u tom trenutku je moja supruga sjedila kraj mene. Odjednom su se onda pojavili ti momci", počeo je Ozil priču o napadu i nastavio:

"Jedni druge smo gledali oko 10-15 sekundi. Mislili smo u početku da se žele fotografirati ili tako nešto, često nam se to događalo, ali tada se vidjelo da su naoružani i da stvari idu po zlu. Očito su vidjeli velik automobil i kako mi je Sead taman nešto davao, uočili su i njegov skupocjen sat."

Sead nije toliko bio uplašen.

"Rekli su mu: 'Daj nam sat!". Njegova reakcija u tom trenutku bila je zaista hrabra, jednog od napadača je napao. Drugi je s mopedom stajao ispred moga auta tako da nisam mogao voziti."

Najviše se, kaže, plašio za suprugu Aminu.

"Zbog supruge sam posebno bio uplašen, tek smo se vjenčali. Brinuo sam se hoće li otvoriti njezina vrata, bila im je i to namjera, ali uhvatio sam, srećom, kvaku na vrijeme i spriječio to. Tada sam vidio šansu da pokrenem auto i pobjegnem, jer da su mi zgrabili ženu, svašta grozno moglo joj se dogoditi."

Naš fudbaler se spasio tako što je ušao u automobil, no drama se tu nije završila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kako je u blizini bilo gradilište, čim smo počeli da bježimo gađali su nas ciglama. Vozio sam brzo, ali stalno su se približavali. Pokušao sam ih blokirati, pobjeći, žena mi se jako uplašila. Srećom, policija ih je ubrzo ulovila i rekla da su na sličan način pljačkali druge ljude u blizini."

Otkrio je također i kako uprkos svemu što se dogodilo nije želio da napusti London, čak ni privremeno, te da se u Arsenalu vidi još nekoliko godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.