Foto: EPA

Uskoro ponovo na terenu

Džeko s maskom na licu odradio trening

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko vratio se treninzima Rome.

Džeko je u utakmici protiv Cagliarija pretrpio dva loma jagodične kosti, zbog čega je podvrgnut i operativnom zahvatu, a oporavak teče više nego dobro.

Mediji u Italiji pišu kako se Džeko sa zaštitnom maskom pojavio jutros u Trigoriji, ali kako je trenirao invidualno, jasno je da još nije u potpunosti spreman da se stavi na raspolaganje Foncesi.

Još ranije su iz ljekarske službe Rome poručili kako s Džekinim povratkom na teren neće žuriti. Bh. napadač će definitivno propustiti predstojeće utakmice s Sampdorijom i Borussijom M'Gladbach, dok bi za meč s Milanom mogao biti u konkurenciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone Džeko je u Serie A odigrao ukupno sedam utakmica i pritom je na četiri bio strijelac. Na svom kontu ima i jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.