Edin Džeko sigurno neće igrati protiv Sampdorije, ali poznato je kada bi se mogao vratiti na teren

Bh. napadač lagano trenira u teretani

Edin Džeko sigurno neće igrati protiv Sampdorije, ali poznato je kada bi se mogao vratiti na teren

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko vratio se u Rim kako bi nastavio s oporavkom od povrede koju je zadobio na meču protiv Cagliarija.

Džeko je prije desetak dana zadobio prelom jagodične kosti zbog čega je morao na operaciju, te nije bio u konkurenciji za utakmice bh. reprezentacije protiv Finske i Grčke.

Bh. napadač je proveo nekoliko dana u Sarajevu kako bi se družio s prijateljima, ali već se vratio u Rim i nastavio s oporavkom od povrede. Italijanski mediji prenose da Džeko trenira u teretani, a ekipi bi se na treninzima mogao priključiti naredne sedmice.

Sigurno je da Džeko neće biti u konkurenciji ovog vikenda kada će Roma igrati protiv Sampdorije, ali Calciomercato prenosi da će vjerovatno biti spreman za okršaj u derbiju protiv Milana koji se igra 27. oktobra.

Doktor koji je operisao Džeku izjavio je da je povreda nešto komplikovanija nego što se mislilo, ali da to neće praviti neke dodatne probleme. Očekuje se da Džeko u prvih nekoliko utakmica igra sa zaštitnom maskom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. napadač je u dosadašnjem dijelu sezone na sedam utakmica postigao pet golova, te je upisao dvije asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi