Ivan Lendrić ima iskustvo igranja gradskih derbija još iz svog prvog mandata u Zrinjskom

Napadač HŠK Zrinjski za SportSport.ba

Ivan Lendrić: Znamo kakva će sutra biti atmosfera, nadam se našoj pobjedi

Pred ekipom HŠK Zrinjski sutra je najzahtjevnije i najintrigantnije gostovanje u Premijer Ligi BiH. U 15h na stadionu Rođeni gostuju gradskom rivalu FK Velež iz čijeg su se tabora danas, uostalom kao i onog Plemića, čule optimistične najave sutrašnjeg derbija. 

Ivan Lendrić već je i u ovoj sezoni a i u svom prvom mandatu u dresu Zrinjskog igrao gradske derbije i dobro zna što njega i njegove suigrače sutra čeka na stadionu Rođeni. Lendrić je za SportSport.ba iznio svoje mišljenje o sutrašnjoj utakmici:

"Igrao sam taj derbi i kad sam prvi put igrao za Zrinjski" - kazao je Lendrić i nastavio:

"Nastupao sam u obje utakmice, pod Bijelim Brijegom i u Vrapčićima i svi znamo kakva će sutra atmosfera biti na Veležovom stadionu. Mislim da smo samo Pero Stojkić, Slobodan Jakovljević i ja igrali tamo u Kupu i možda malo bolje od ostalih znamo kakva nas utakmica čeka. Šef je danas rekao da utakmicu isključivo treba posmatrati kao bodove ali znamo da je za sve u gradu ova utakmica posebna i mi se nadamo da će sutra sve proteći u najboljem redu i da ćemo bi osvojiti ta tri boda".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Postave se još ne znaju, nadaš li se mjestu u udarnih 11?

"Još ništa ne znamo oko sastava. Mislim da se sutra ne treba brinuti oko toga tko će igrati ili zabiti gol. Svi smo spremni i motivacije neće nedostajati i svi ćemo dati sve od sebe da obradujemo naše navijače pobjedom" - rekao je Ivan Lendrić pred sutrašnji derbi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.