Hari Vukas i Feđa Dudić složni: Pobijedit će borbenija i spremnija ekipa!
U prostorijama Sportskog Saveza Mostara održan press pred veliki gradski derbi

Press uoči gradskog derbija

Hari Vukas i Feđa Dudić složni: Pobijedit će borbenija i spremnija ekipa!

U prostorijama Sportskog Saveza Grada Mostara danas je održana press konferencija kao uvertira sutrašnjem velikom gradskom derbiju u kojem će se od 15h na stadionu Rođeni u Vrapčićima sastati FK Velež i HŠK Zrinjski.

Konferenciji su nazočili treneri oba tima, Hari Vukas i Feđa Dudić, te kapetani timova Pero Stojkić i Denis Zvonić. Riječ je prvi dobio gostujući tabor, Hari Vukas pozdravio je sve okupljene novinare i rekao:

„Riječ je o utakmici koja očito za sve ima veliku važnost“ – otvorio je Vukas pressicu i nastavio:

„Ja sam fokusiran samo na ono što će se događati na travnjaku i na ovu utakmicu gledam samo kao na tri boda, naravno ukoliko uspijemo pobijediti. Neću reči ništa novo ako kažem da nas čeka jedna teška, neizvjesna i borbena utakmica. Gledao sam Velež u nekoliko utakmica, nikakvo podcjenjivanje ne dolazi u obzir, dapače, jako cijenimo njihovu energiju i njihove igre posebno na domaćem terenu gdje će ih nositi publika. Neću reći ništa novo ni ako kažem da smo mi kvalitetniji, no međutim utkakmicu neće dobiti kvaliteta nego hrabro srce, borbenost i odvažnost. Mi se želimo sutra predstaviti u tom svjetlu i tako izaći na teren jer jedino takav pristup, agresija na svakom dijelu terena, može pokazati i izdignuti naš kvalitet i pomoći nam da dođemo do pobjede“ – kazao je Vukas.

Riječ je potom dobio kapetan Plemića Pero Stojkić:

„Nemam bogzna što dodati na šefove riječi“ – rekao je Stojkić i nadovezao se:

„Što se tiče nas igrača, maksimalno smo spremni za sutrašnji derbi i nadam se da će sve proći u najboljem redu kako na terenu, tako i na tribinama. Nadam se velikom spektaklu kakav Mostar i zaslužuje vidjeti“ – kratak i konkretan bio je kapetan Zrinjskog.

Riječ je potom dobio Feđa Dudić, šef stručnog stožera FK Velež:

„Pozdravio bih vas sve okupljene“ – obratio se Dudić prvo mnoštvu okupljenih novinara i dodao:

„Samim tim što ste došli u ovolikom broju vidljiv je značaj sutrašnje utakmice. Meni se čini da vas ima za dvije ekipe“ – našalio se strateg Rođenih.

„Prvi mi je derbi kao treneru, mislim da je već atmosfera u gradu sva u znaku derbija, pođem u prodavnicu i navijači me zaustavljaju prepuni pitanja u vezi derbija. Zaista vidim koliko je ovim ljudima stalo i koliko vrijedi ova utakmica. Slažem se s kolegom da su to tri boda. I iduća utakmica su tri boda ali prestiž je nešto što je važno u ovoj utakmici. O njoj će se pričati malo duže nego o ostalim utakmicama. Spremno dočekujemo ovaj susret, odradili smo dobre mini pripreme. Svi igrači su mi na raspolaganju osim Ovčine i Kuduzovića. Imat ću malo problema koje strance staviti ali to je problem s kojim se suočavam od dolaska. U nekim izmjenama sam limitiran po pitanju centralnog napadača, Beriše nije bilo u mnogim utakmicama čisto iz tog razloga i pravila. Šta je tu je, ne vraćam se na to. Kartoniranih nemamo i spremni dočekujemo utakmicu. Hrabre nas zadnje dvije domaće utakmice protiv Tuzla Cityja i Željezničara, protiv prvog i trećeg na ljestvici. Pokazali smo da pored borbenosti i zalaganja imamo i određeni kvalitet jer smo u oba susreta nadigrali naše protivnike. Jedan meč smo dobili, drugi neporaženi. Što se tiče Zrinjskog, prema njima imamo maksimalni respekt. Njihova europska izdanja pokazala su da je to ozbiljna ekipa. Izbaciti Utrecht je sve osim mala stvar. I taj njihov nastup u Europi je donio nešto nezadovoljavajućih rezultata u prvenstvu u odnosu na proteklih nekoliko godina. Pored respekta mi ćemo se ipak postaviti tako da nikome ne priznajemo da je favorit na našem stadionu. Tako će biti i sutra, tražit ćemo tri boda kako su i oni sami najavili. Nadam se da neće biti incidenata, da će biti sve super i da ćemo poslije utakmice pričati samo o dobrim potezima a ne o stvarima koje nemaju veze s nogometom. Mislim da ovaj grad kroz sport može da se ujedini još više i da se sutra pokaže džentlmenski stav i jedne i druge ekipe. Vjerujem da ćemo sutra oko 17h na pressu pričati o utakmici, tko je bio bolji, tko je zaslužio pobjedu, ili o remiju, a ne o nekim stvarima koje nemaju veze s nogometom“ – rekao je Feđa Dudić.

Kapetan Rođenih Zvonić nije kao ni njegov kolega Stojkić imao dugo izlaganje:

„I meni je drago da vas vidim u ovolikom broju“ – otpočeo je Zvonić i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Što se tiče utakmice šef je rekao skoro sve pa se ne bih previše ponavljao. Mi igrači spremni smo za ovaj derbi. Odradili smo dobre pripreme, a sutra ćemo dati zadnji atom snage od sebe te prezentirati veliku želju i borbenost. Vjerujem da ćemo ispoštovati sve što spremimo i dogovorimo u svlačionici te da rezultat što se tiče nas, neće doći u pitanje.

Veliki mostarski derbi na rasporedu je sutra u 15h na stadionu Rođeni u Vrapčićima.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Idemo RODENI razmontirati plastiku.Stadion je pun,nebrinite.A motiv neka su rjeci GAZITE RODENE.Mostar u srcu Velez do groba.
11 4
nijepoznat
Zivjeli Federalci
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi