EPA

Trenutno na 18. mjestu

Allegrija želi još jedan klub iz Engleske

Bivši trener Juventusa Massimiliano Allegri mogao bi po prvi put okušati se u Engleskoj.

Cijelu dosadašnju karijeru Allegri je proveo u Italiji, osvojio je tu sve što se moglo osvojiti, a sada kada je bez angažmana sve je više klubova koji ga žele angažovati.

Iako su u posljednje vrijeme najglasnije špekulacije da bi mogao preuzeti Manchester United, sada se pojavila informacija kako Allegrija želi i Everton čiji čelnici namjeravaju uručiti otkaz Marcu Silvi.

Tim s Goodisona je tokom ljeto potrošio više od 100 miliona eura na pojačanja, no 18. mjesto na tabeli daleko je od onoga čemu su se nadali u klubu, pa stoga ne čudi što u Evertonu namjeravaju zamijeniti Silvu s Allegrijem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Italijani tvrde kako Evertonovi čelnici već uspostavili kontakte s Allegrijem.

Allegri je, podsjetimo, prethodno vodio Juventus do pet uzastopnih titula u Seriji A, ali kako nije uspio da osvoji i Ligu prvaka, odlučio se povući i potražiti novi izazov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.