Dinamo nikada nije slavio protiv ukrajinskih klubova

Gojak i Hajrović sa Modrima žele prekinuti lošu tradiciju

Dinamo želi ostvariti dobar rezultat protiv Shakhtara, ali postoji jedan veliki problem

S. Pašalić

NK Dinamo Zagreb u utorak igra utakmicu 3. kola Lige prvaka u gostima kod Shakhtara.

Modri su sjajno otvorili ovo takmičenje i slavili na Maksimiru protiv Atalante sa 4:0, a zatim je uslijedilo teško gostovanje kod jedne od najboljih evropskih ekipa, Manchester Cityja.

Dinamo se dobro držao prvo poluvrijeme, ali je u nastavku primio dva gola i izgubio sa 2:0.

Sada ekipa Nenada Bjelice putuje u Ukrajinu gdje želi ostvariti dobar rezultat protiv Shaktara s kojim će se najvjerovatnije boriti za drugo mjesto u grupi i prolaz u narednu rundu takmičenja.

Ipak, statistika Dinamu ne ide nikako u korist s obzirom da je do sada odigrao deset utakmica protiv ukrajinskih klubova te je upisao osam poraza i dva remija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zagrebčani također imaju i negatinu gol-razliku od 6-20 u duelima koji su se igrali do sada.

Posljednji put je Dinamo igrao prije šest godina protiv nekog ukrajinskog kluba, a bio je to Chernomorets u Evropskoj ligi i oba puta je poražen sa po 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.