Gojaka po povratku u Zagreb dočekalo škakljivo pitanje
Foto: NK Dinamo Zagreb/Facebook

Imao je zanimljiv odgovor

Gojaka po povratku u Zagreb dočekalo škakljivo pitanje

Amer Gojak nakon obaveza u reprezentaciji BiH vratio se klupskim izazovima.

Iako prilično iscrpljen od svega što mu se dešavalo posljednjih dana, Gojak je sinoć od prve minute zaigrao u pobjedi protiv Gorice (4:2) i asistencijom nastavio sjajnu formu.

Odličnom igrom bh. fudbaler se ujedno i zahvalio Nenadu Bjelici što mu je ponovo ukazao povjerenje, budući da je doskoro zajedno sa Izetom Hajrovićem bio 'na ledu', izvan kadra. Dinamov trener bio je ljut na Gojaka jer, navodno, protiv Varaždina nije radio ono što je od njega tražio, a ako nešto ne tolerište, onda je kad igrači iznevjere njegovo povjerenje ili dovedu u pitanje autoritet koji ima.

Srećom po Gojaka, danas je sve to prošlost, iako on ne osjeća da je štogod zgriješio.

"Ne znam što je trener mislio pod time. Bili ste i sami u Varaždinu pa mi vi recite je li moje zalaganje na toj utakmici bilo loše? Naravno, trener ima pravo na svoja razmišljanja, on vodi momčad i ja sigurno nisam taj koji će mu proturječiti u bilo čemu. Moje je da igram i poštujem njegove odluke, slagao se ja s njima ili ne. Uostalom, Nenad Bjelica je puno toga dobroga donio i Dinamu i meni. Sjećam se njegovih riječi nakon Rosenborga o meni i vječno ću mu biti zahvalan", izjavio je Gojak za Sportske novosti.

Partijama koje pruža u posljednje vrijeme može biti zadovoljan.

"Mislim da moja forma nije bila loša od početka sezone. Naravno da ne mogu biti u top formi u svakoj utakmici, ali općenito sam zadovoljan svojim igrama od početka kvalifikacija za Ligu prvaka pa do ovih utakmica u dresu BiH."

U zadnje vrijeme uistinu često zabija, u Dinamu i reprezentaciji.

"Kad vidim priliku, uvijek pucam. Kada vidim da mi je suigrač u boljoj situaciji, uvijek dodam. Tako sam igrao kao dijete, tako ću i nastaviti. Mislim da imam dobar udarac i da to trebam koristiti. Sa samopouzdanjem nemam problem, to se valjda vidi na mojim utakmicama."

Govorio je i u reprezentaciji. Nada u plasman na Euro još postoji.

"Znate da sam ja uvijek optimist. Prestat ću vjerovati tek kada matematika odigra svoje i kaže da nemamo više šansi. Do tada sam čvrsto uvjeren da možemo do kraja."

Svi su krivi za neuspjeh, i igrači i Prosinečki.

"Kao što smo zaslužni za pobjede kad se slavi, tako smo krivi za poraze. I nema razlike među nama. Od prvog do zadnjeg moramo podnijeti svoj teret krivnje."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Grčke.

"Ne znam niti sam što se dogodilo. Puno smo razmišljali o tome, ali nema odgovora. Mi smo po imenima trebali biti favoriti skupine s Italijom, na kraju nismo stigli do cilja i svako od nas treba se zapitati zašto je to tako, jesmo li dali sve od sebe i što možemo promijeniti za budućnost. Treba podvući crtu, izvući pouke i okrenuti se Ligi nacija gdje postoji šasna", rekao je, između ostalog, Gojak. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije