Dinamo slavio u golijadi, Gojak asistent

Dobra partija bh. fudbalera

Dinamo slavio u golijadi, Gojak asistent

Dinamo je u sklopu 12. kola HNL-a upisao pobjedu na gostovanju u Gorici.

Trener Nenad Bjelica dosta je izmijenio tim, što zbog povreda, što zbog nadolazeće utakmice protiv Šahtara u Ligi prvaka, ali i takav Dinamo bez većih problema uspio je da nadigra Goricu i slavi s 4:2.

Prvo ime susreta bio je Mislav Oršić koji je zabio tri gola i pokazao kakva je klasa, a do prvog došao je u 26. minuti, i to na asistenciju našeg Amera Gojaka koji je nastavio sa sjajnim igrama u modrom dresu.

Samo dvije minute kasnije uslijedio je novi gol, ponovo u mreži Gorice. Nakon loše reakcije Marine do lopte je došao Kadzior koji uz puno sreće pogađa za 2:0, a to je ujedno bio i rezultat kojim se otišlo na odmor.

Odmah na otvaranju drugog dijela Dinamo je povećao vodstvo. Leovac je s lijeve strane pronašao Oršića, kojem nije bilo teško da matira golmana Gorice, ali vrlo brzo probudili su se i domaći.

U 55. minuti slobodan udarac Lovrića prevario je loše postavljenog Zagorca i smanjio prednost Dinama, međutim samo sedam minuta kasnije odbrana domaćih radi veliku pogrešku i daruje 'modrima' novi gol. Golman je želio da prebaci Oršića, no pogodio je u glavu Dinamovog napadača koji je na kraju pospremio loptu u mrežu.

Do kraja utakmice Gorica je uspjela još jednom da zatrese Dinamovu mrežu, a konačnih 4:2 u 77. minuti je postavio Suk.

Na kraju dodajmo da je Gojak odigrao cijeli meč za Dinamo, baš kao i Dilaver, dok je Hajrović i ovoga puta bio na klupi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 12. kolo:

Gorica - Dinamo 2:4

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi