Zinčenko mora na preglede

Pep se hvata za glavu, povrijeđen još jedan defanzivac

Edmir Škorić

Ukrajinski reprezentativac Oleksandr Zinčenko zadobio je povredu koljena zbog koje propušta duel s Atalantom večeras.

Ukrajinac će obaviti dodatne preglede u Manchesteru kako bi se ustanovila težina povrede, no on je samo jedan u nizu defanzivaca Cityja koji su povrijeđeni.

Ipak, najveći problem Pep Guardiola ima na poziciji stopera gdje fale Otamendi, Stones i Laporte, dok je Zinčenko bio konkurencija Mendyju na poziciji lijevog beka.

22-godišnji defanzivac je ove sezone upisao devet nastupa i Pep mu zaista vjeruje, a kako slijedi zgusnut raspored, ova vijest itekako će zabrinuti sve na Etihadu.

City večeras igra protiv Atalante meč Lige prvaka, a Zinčenko dakle neće biti na raspolaganju svom treneru, te je pitanje koje susrete će još propustiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.