Guardiola: Ne, još uvijek nismo spremni za Ligu prvaka
Foto: EPA

Mnogi ih smatraju favoritima

Guardiola: Ne, još uvijek nismo spremni za Ligu prvaka

I ove sezone Manchester City mnogi svrstavaju među glavne favorite za osvajanje Lige prvaka.

Pod vodstvom Pepa Guardiole (48) ovaj engleski tim je prošle sezone osvojio nacionalno prvenstvo, ali pohod na 'ušati trofej' nije izgledao najuspješnije. U prvoj sezoni Španca je eliminisao Monaco, dok su u drugoj i trećoj superiorniji bili Liverpool i Tottenham.

Iako mnogi vjeruju kako je konačno došlo vrijeme da se Manchester City popne na tron, Guardiola smatra kako njegovi igrači još nisu zreli za takve domete.

"Svi samo govore o Ligi prvaka, o tom cilju. No, nismo spremni i dalje", otvoreno je izjavio Guardiola, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Puno toga kreiramo, malo golova primamo, ali ima puno prostora za napredak. Zabili smo puno golova u posljednje dvije sezone, ali moramo i dalje puno raditi", poručio je trener Manchester Cityja.

Građani u engleskom prvenstvu danas zauzimaju drugo mjesto sa šest bodova manje u odnosu na vodeći Liverpool.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Liverpool je bolje usao u sezonu jedino poraz od napolija tako da vece su sanse da ce bit liverpool al uvek ima iznenadenja kao totenhem prosle godine .
0 3
Mase007
Svake godine isto prica, trosi po 300mil i kao nikada spremni. Kako si glup celavi.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije