Florentino Perez želi dovesti Sterlinga, ali Manchester City je odgovorio na pravi način

Nude mu novi ugovor

Florentino Perez želi dovesti Sterlinga, ali Manchester City je odgovorio na pravi način

E. Čaušević

Španski mediji objavili su danas da Florentino Perez narednog ljeta planira napraviti velike promjene u igračkom kadru Real Madrida.

Kraljevski klub već drugu sezonu zaredom jednostavno ne izgleda dominantno na terenu kao prethodnih godina i jasno je da je došlo vrijeme za promjene u ekipi.

Španski mediji vjeruju da je igra Reala pročitana, te da je bitno da se itekako osvježi ekipa, a najviše vezni red u kojem već nekoliko sezona glavnu riječ vode Modrić, Kroos i Casemiro.

No, ni napad nije baš toliko dobar nakon što je klub napustio Cristiano Ronaldo. Jedini koji nešto radi je Karim Benzema, dok su ostali totalno zakazali uključujući i Edena Hazarda.

Mediji u Španiji pišu da je Perez spreman na velike promjene koje želi napraviti na ljeto. Navodno, glavna meta Pereza će biti Raheem Sterling koji igra u fantastičnoj formi u Manchester Cityju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, na Etihadu ne žele tek tako ostati bez svog trenutno najboljeg igrača i spremni su mu ponuditi novi ugovor. City je spreman Sterlingu dati platu od čak 450.000 funti sedmično što je za 150.000 funti više nego što trenutno ima.

Sterling je sa Cityjem produžio ugovor prošlog novembra do ljeta 2023. godine, ali su u ovom klubu svjesni da mu moraju znatno povećati platu i dati mu dobar razlog da odbije Real Madrid.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

teddy sheringham
Kako mislite potrebno osvježiti ekipu? Pa zar nije Real doveo 7 likova ovog ljeta? To što su oni zajedno sa ostatkom krampe, e to je već drugi par rukava.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi