Liga prvaka

Aguero i Sterling potopili Atalantu, Dybala spasio Juventus

Edmir Škorić

U grupama C i D odigrane su preostale utakmice 3. kola Lige prvaka.

Nakon remija Šahtara i Dinama (2:2) u Kharkivu, u Manchesteru je City ugostio Atalantu i stigao do treće pobjede (5:1), pa već može da razmišlja o nokaut fazi.

Iako veliki autsajder, gost iz Bergama je šokirao domaće u 28. minuti, pošto je dosuđen penal za Atalantu, a Malinovsky zabija za 1:0.

U razmaku od četiri minute City zabija dva gola i stiže do preokreta. Aguero je bio dvostruki strijelac, jednom je zabio iz igre, a jednom s bijele tačke.

Loša vijest za City je povreda Rodrija, kojeg je u 41. minuti zamijenio Stones. Sterling je u 58. minuti ovjerio trijumf Cityja, a isti igrač zabio je i četvrti a potom i peti gol za svoj tim.

City pred 'revanš' u Bergamu može biti miran sa devet bodova, Atalanta nema nijednog, Dinamo i Šahtar imaju po 4.

U Torinu je Juventus ugostio Lokomotiv Moskvu, ali je kao veliki favorit tek u posljednjih 15-ak minuta došao do preokreta i pobjede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rusi su poveli preko Mirančuka u 30. minuti i Juventusu je preostalo sat vremena da napravi preokret, a sve do 77. minute nije uspijeva u tome, da bi potom Dybala zabio za 1:1, a ubrzo je Argentinac postigao novi pogodak za Staru damu, koja sada ima 7 bodova, koliko i drugoplasirani Atletico.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je upisao 90 minuta u ovom meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.