EPA

Liga prvaka, 3. kolo:

'Petarda' PSG-a i sjajni Mbappe, minimalac Reala u Turskoj

Na stadionima širom Evrope večeras su odigrani dueli 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Najmanje iznenađenja bilo je u grupi A, gdje je Paris Saint-Germain kao gost slavio nad Club Bruggeom, dok je Real Madrid puni plijen osvojio kod Galatasaraya.

Parižani su u svim segmentima nadigrali Club Brugge i na kraju sasvim zasluženo slavili s visokih 5:0, a do prvog pogotka došli su već nakon sedam minuta igre. Icardi je sjajno 'pokupio' ubačaj Di Marije i pospremio loptu u mrežu domaćina za vodstvo od 1:0 koje je bilo na snazi sve do 60. minute.

Prednost francuskog tima udvostručio je Mbappe, a već u 63. minuti bilo je 3:0 zahvaljujući golu koji je postigao Icardi. Na tome gosti nisu stali, i u nastavku utakmice su dominirali, stvarali šanse, što se isplatilo u finišu. U 79. i 83. minuti Mbappe je postigao još dva pogotka i kompletirao tako hat-trick.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do pobjede je, očekivano, došao i Real Madrid savladavši u Istanbulu Galatasaray s minimalnih 1:0. Vodstvu Madriđana i ujedno minimalnoj pobjedi prethodila je asistencija Hazarda i fenomenalan udarac Kroosa s ruba 16-erca.

Nakon tri odigrane utakmice na čelu grupe je PSG s devet osvojenih bodova, drugi je Real s četiri, dok su na trećem i četvrtom mjestu Club Brugge i Galatasaray.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.