Nova BeNe liga dolazi: "Cilj je biti među najboljim evropskim ligama"

Sastojat će se od 18 klubova iz dvije zemlje

Nova BeNe liga dolazi: "Cilj je biti među najboljim evropskim ligama"

E. Škorić

Čini se da ćemo uskoro dobiti novu jaku evropsku nogometnu ligu.

BeNe je prijedlog koji je sve realniji i predsjednik Club Bruggea Bart Verhaeghe tvrdi da će ubrzo najjači klubovi Belgije i Holandije igrati u istoj ligi.

"Zajedno s Holandijom postavljamo konkurenciju za smanjenje zaostatka za pet najboljih evropskih zemalja. Mogli bismo doći na tržište od 28 miliona korisnika", rekao je prvi čovjek Bruggea.

Prvenstvo bi se, prema njegovim riječima, sastojalo od 18 klubova od kojih 8 dolazi iz Belgije.

Na pitanje kada bi se mogla zaigrati nova liga, on je kazao da bi to moglo da se desi već naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Cilj je da se ova liga nađe među najboljim evropskim ligama, a jasno je da će najveće derbije igrati Ajax, PSV, Feyenoord, Anderlecht, Club Brugge, Genk, Gent... No, još se čeka na zvanične informacije o formiranju nove lige.

Jedno je sigurno, belgijsko-holandsko prvenstvo privuklo bi veliku pažnju sportske javnosti u Evropi, a iznjedrilo bi još kvalitetnije igrače na tim prostorima.

Top Komentari

pjanke_1
Treba i nas sastavit pa ce biti kvalitetnijih igraca puno. Puniji stadioni i svasta.
7 5
Benjamingst
BHSHSMCGKR Pro Liga EX YU
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi