Trener Rome u problemima

Fonseca izluđen zbog silnih povreda: Ovo još nisam doživio...

Trener Rome Paulo Fonseca govorio je danas na press konferenciji pred sutrašnji duel protiv Borussije Monchengladbach o silnim povredama koje su zadesile njegov tim u posljednje vrijeme. 

Cristante, Diawara, Kalinić, Mkhitaryan, Pellegrini, Bouah, Under, Zappacosta, sve su to fudbaleri koji ne mogu igrati sutrašnji meč ili su upitni zbog povreda, a Fonsecu je to očito izludjelo.

"Nikada nisam imao ovoliko povreda u timu u prošlosti. Mislim da je to loša sreća. Moramo se boriti protiv ovih poteškoća i spremni smo to učiniti", kaže Fonseca i dodaje:

"Nemoguće je napraviti neki progres u igri s ovoliko povreda. Nedostaju nam neki važni igrači i to je konstantno tako. To nije nikakav izgovor nego stvarnost", kazao je strateg Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rimljani se nakon dva kola u grupi J Evropa lige nalaze na prvom mjestu sa četiri boda. Toliko ima i drugoplasirani Wolfsberger iz Austrije, dok Monchengladbach i Basaksehir imaju po bod.

Sutrašnji meč Roma - Borussia Monchengladbach igra se s početkom od 18.55 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.