Italijani razočarani igrom Rome: "Ne može ni Edin Džeko sve sam"

Očajno izdanje Vučice

Italijani razočarani igrom Rome: "Ne može ni Edin Džeko sve sam"

E. Čaušević

Fudbaleri Rome jučer su remizirali u gostima protiv Sampdorije (0:0) u meču osmog kola italijanske Serije A.

Vučica je odigrala jednu od najlošijih utakmica u posljednjih nekoliko mjeseci, ali ruku na srce ni Sampdoria nije odigrala ništa bolje. Italijanski mediji jutros najviše pišu o ovoj utakmici koja je u potpunosti razočarala fudbalsku javnost.

Italijanski mediji jutros su kritikovali Paula Fonsecu i način na koji je Roma jučer igrala. Također, poručili su da je bilo prerano da se Edin Džeko vrati na teren, te da se vidjelo da jednostavno nije spreman psihički za igru nakon preloma jagodične kosti.

Džeko se na teren vratio samo 13 dana nakon povrede iako doktor koji ga je operisao tvrdi da za takvu povredu treba mirovati barem mjesec dana. No, spletom okolnosti Džeko je u igru ušao krajem prvog poluvremena, ali ni to nije pomoglo Romi.

Mediji na Apeninima razočarani su napadačkom igrom Rome koje skoro nije ni bilo. Vučica je bila veliki favorit u ovom duelu jer se Sampdoria nalazi u očajnoj formi, ali to nisu uspjeli da iskoriste.

Calciomercato piše da je skoro nevjerovatno da Roma protiv takvog protivnika nije imala prave šanse, te da su imali samo jedan jedini udarac u okvir gola, a on se desio tek u 78. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Edin Džeko je glavni motor u napadu, ali ni on ne može sve sam. Nevjerovatno je koliko se Roma mučila da napravi neku šansu protiv protivnika koji je u jako lošoj formi. Roma je prvi udarac u okvir gola imala u 78. minuti što je neprihvatljivo za takvu ekipu. Fonseca mora itekako poraditi na tome", piše Calciomercato jutros.

Roma će priliku za popravi ispit imati već u četvrtak u meču Evropske lige protiv Borussije Monchengladbach, dok narednog vikenda u Seriji A na svom terenu dočekuju Milan u velikom derbiju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
ROMA, tim bas kao i 56SENAL, od 6 mjesta pa DOLE..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi