Noćna mora za Kalinića: Ljekarski tim potvrdio loše vijesti

Van terena tri mjeseca

Noćna mora za Kalinića: Ljekarski tim potvrdio loše vijesti

E. Čaušević

Roma je jučer u gostima odigrala utakmicu bez golova protiv Sampdorije u meču osmog kola Serije A.

Vučica je razočarala svoje navijače igrom u jučerašnjem meču, a nevjerovatno je da su imali svega jedan udarac u okviru gola koji su uputili u 78. minuti.

Roma je bila oslabljena zbog povreda nekoliko igrača, a šansu su dobili oni koji se nisu naigrali u dosadašnjem dijelu sezone. Među njima je i hrvatski napadač Nikola Kalinić, ali meč za njega nije mogao proći lošije.

Kalinić je morao van terena u samom finišu prvog poluvremena kada se žalio na povredu koljena. Dodatni pregledi potvrdili su loše vijesti jer je Kalinić dobio nezgodnu povredu križnih ligamenata koji na svu sreću nisu pukli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, i pored toga on će van terena biti tri mjeseca i vratit će se tek krajem januara naredne godine. Kalinić je u Romu stigao ovog ljeta na jednogodišnju posudbu iz Atletico Madrida, ali ova povreda je itekako poremetila planove rimskog kluba koji će sada teško otkupiti njegov ugovor.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti