Sjajno dostignuće argentinskog madžioničara

Lionel Messi oborio nevjerovatan rekord u Ligi šampiona

Fudbaleri Barcelone poveli su prije nekoliko minuta protiv Slavije Prag u Ligi šampiona, a strijelac pogotka bio je Leo Messi. 

Messi je pogodio u 3. minuti susreta za prednost svog tima, a tim pogotkom je oborio veliki rekord.

Argentinski madžioničar je postao prvi fudbaler u historiji koji je postigao gol u petnaest uzastopnih sezona Lige šampiona.

Podsjetimo, on je prvi gol u ovom takmičenju postigao još u sezoni 2005/06, tačnije 2. novembra, a od tada se svake sezone upisivao u strijelce čime je oborio rekord.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukupno gledajući, Messi je u dosadašnjem dijelu karijere odigrao 138 utakmica u Ligi prvaka (138. upravo igra) a postigao je 113 golova po čemu je drugi odmah iza Cristiana Ronalda.

Argentinac se u strijelace nije upisao u prva dva kola ovosezonske Lige prvaka, ali smo sigurni da će ovim golom početi njegova serija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.