EPA

Smatra bivši igrač Topnika

"Ovaj Arsenal nije ništa bolji od Wengerovog"

U ljeto prošle godine vodstvo Arsenala odlučilo je poslije više od dvije decenije napraviti promjene na trenerskoj klupi.

Umjesto Arsenea Wengera na Emirates je došao Unai Emery. Vjerovali su u klubu kako se radi o dokazanom pobjedniku i treneru koji će im donijeti trofeje, no danas, nakon više od jedne godine, stvari ne izgledaju obećavajuće.

Topnici su u Premier ligi tek na petom mjestu, za vodećim Liverpoolom zaostaju deset bodova, a da 'novi' Arsenal nije ništa bolji od toliko kritikovanog Wengerovog mišljenja je i nekadašnji fudbaler ovog kluba Ray Parlour.

"Za sada Arsenal nije ništa bolji. Gotovo ništa nije napravljeno. Ali, ne preostaje nam ništa drugo nego da budemo strpljivi i čekamo", izjavio je Parlour u razgovoru za talkSport, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako klub sezonu ponovo završi na petom ili šestom mjestu, svi će biti razočarani, što je i očekivano imajući u vidu koliko je novca potrošeno na pojačanja."

Parlour se kao Arsenalov fudbaler vodio od 1991. do 2004. godine, a sa londonskim klubom je osvojio više od deset trofeja, uključujući i tri naslova prvaka Engleske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.