Navodi njemački Kicker

Thomas Muller u 30. godini pravi prvi transfer u životu

Ugledni njemački list Kicker prenosi kako bi napadač Bayerna Thomas Muller u januaru mogao napustiti klub.

Muller već dugo vremena ima problema sa trenerom Bavaraca Nikom Kovačem, a s nedavne dvije asistencije protiv Olympiakosa pokazao je da još uvijek nije zaboravio igrati nogomet.

Ipak, bez obzira na to što je dobio šansu za igru u Ligi šampiona, Muller nema namjeru ostati član Bayerna do kraja sezone već želi u januaru promijeniti sredinu.

Kako Kicker navodi, njegova želja je prelazak u Inter koji ga je navodno i kontaktirao. Sportski direktor Nerazzurra Giuseppe Marotta kaže kako klub razmatra neke napadačke opcije u zimskom prelaznom roku.

"Analizirat ćemo sve opcije u januaru. Najbolji igrači ne mijenjaju klubove u zimskom prelaznom roku, ali mi ćemo pokušati neke od njih nagovoriti. Naravno, ako se Alexis vrati na vrijeme, neće biti promjena u napadu", kazao je Marotta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter ne bi imao potrebe pronalaziti nova napadačka rješenja u januaru da je jedno od najnovijih pojačanja Alexis Sanchez zdrav, ali obzirom da ga neće biti nekoliko mjeseci Nerazzurri moraju naći zamjenu.

Kada je u pitanju Muller, on je u toku ove sezone odigrao ukupno 12 utakmica, ali većiom je ulazio s klupe. Postigao je samo jedan gol i dodao šest asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.