Barcelona teškom mukom pobijedila Slaviju u Pragu, Inter srušio Dortmund na Meazzi

Odlični mečevi u grupi F

Barcelona teškom mukom pobijedila Slaviju u Pragu, Inter srušio Dortmund na Meazzi

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su u gostima pobijedili Slaviju Prag sa 2:1, dok je u istoj grupi u derbiju Inter pred svojim navijačima savladao Borussiju Dortmund s 2:0.

Slavia je odigrala fantastičnu utakmicu protiv Barcelone i bila na korak od senzacije, ali su gosti nekako uspjeli da dođu do tri boda. Barcelona je odlično otvorila utakmicu i do prednosti stigla već u trećoj minuti.

Arthur je odlično uposlio Lionela Messija koji je rutinski pogodio za 0:1. Nakon toga domaći tim je dominirao na terenu. Slavia je imala nekoliko nevjerovatnih prilika, ali je Ter Stegen spektakularnim odbranama spašavao svoj tim.

Međutim, Slavia je početkom drugog dijela došla do 1:1. Masopust je uposlio Borila koji je sjajno šutirao i savladao Ter Stegena za veliko slavlje na tribinama.

No, radost domaćih trajala je svega sedam minuta jer je Barca ponovo došla do prednosti. Messi je izveo prekid, a u petercu gostiju odlično se snašao Suarez koji je pogodio protivničkog igrača Olayinku, a lopta je završila u mreži za 1:2.

Slavia je do kraja utakmice imala nevjerovatan pritisak i nekoliko odličnih šansi, ali nisu uspjeli da dođu do remija.

U istoj grupi igrao se derbi Intera i Dortmunda. Inter je do vostva stigao u 22. minuti kada je De Vrij odlično uposlio Lautara Martineza koji je pogodio za 1:0.

Dortmund je u nastavku utakmice dao maksimum da dođe do izjednačenja, ali nije uspio. Igrači gostiju imali su nekoliko veoma dobrih prilika, no Handanović je sjajnim odbranama spasio Inter i ostavio ih u borbi za mjesto koje vodi u nokaut fazu. Inter je mogao do 2:0 u 83. minuti, ali je Lautaro promašio penal.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, Inter je u 89. minuti došao do drugog gola. Brozović je bio asistent, a gol za konačnih 2:0 postigao je Candreva.

Nakon tri odigrana kola Barcelona je prva na tabeli sa sedam osvojenih bodova, dok Dortmund i Inter imaju po četiri. Slavia je posljednja sa jednim osvojenim bodom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Ubila ih Slavija ko mraz paprike. Prelosi su, samo srece i golmana imaju
8 1
Benjamingst
Meni je ova LS postala dosadno za gledati, sve isto kao I prehodne godine. Paratio Inter vs. BvB I zaspao.... kad vidim 2:0
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi