EPA

Igra sjajno u dresu Građana

City u strahu od Reala daje veću plaću Sterlingu

Sve češće napisi o transferu Raheema Sterlinga uplašili su i vodstvo Manchester Cityja.

Engleski fudbaler važi za jednog od najboljih na Etihadu, a partije koje pruža nisu promakle ni pojedinim velikanima, prije svih Real Madridu, koji bi želio da ga angažuje na kraju sezone.

U Manchester Cityju svjesni su da nisu u pitanju samo špekulacije, a kako bi se osigurali, namjeravaju 24-godišnjeg fudbalera privoliti na potpisivanje novog ugovora uz koji bi išla i znatno veća plaća. 

Britanski mediji pišu da će Sterlingova plaća, u slučaju potpisivanja ugovora, biti povećana na čak 450.000 eura na sedmičnom nivou, što bi ga učinilo ujedno i najplaćenijim fudbalerom na Etihadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najplaćeniji igrač Manchester Cityja je trenutno Kevin de Bruyne sa 350.000 eura.

U ovoj sezoni je Sterling zabio šest pogodaka u Premier ligi na osam odigranih utakmica. Pritom je ubilježio i jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.