Raheem Sterling kupuje torbe kako bi lopte poslao na dugo putovanje: Kupio sam šest dodatnih...
(Foto: EPA)

Svaki hat-trick obilježi

Raheem Sterling kupuje torbe kako bi lopte poslao na dugo putovanje: Kupio sam šest dodatnih...

Midhat Šljivak

Raheem Sterling postigao je hat-trick u pobjedi Manchester Cityja nad Atalantom od 5:1.

Često je Sterling u prošlosti postizao po tri gola na utakmicama. U utakmici protiv italijanskog tima je došao do petog hat-tricka u karijeri, a kao što je to običaj, strijelac tri gola loptu sa utakmice nosi kući.

Interesantno je svakako da Sterling svoje lopte od hat-trickova šalje na zanimljivu adresu. One završavaju na Jamajci kod njegove majke.

"Lopte su u maminoj kući na Jamajci. Stavio sam ih u staklenu kutiju, a kupio sam čak šest dodatnih torbi u slučaju da postignem hat-trick, kako bi ih odmah mogao poslati", rekao je Sterling.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Reprezentativac Engleske porijeklom je sa Jamajke. Rođen je u Kingstonu, a sa pet godina je s majkom stigao u London.

Njegov otac ubijen je kada je Raheem imao samo dvije godine, pa je skupa sa majkom prošao kroz veoma težak životni period iz kojeg su se na kraju zahvaljujući njegovim vještinama uspjeli izvući.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi